PalloTV - HJK nousi takaisin kultajahtiin
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
24.10.2021

HJK nousi takaisin kultajahtiin

HJK - FC Inter 2-1 (1-0)

HJK otti taisteluvoiton turkulaisesta FC Interistä maalein 2-1 (1-0). Voitto palautti HJK:n liigan mestaruustaisteluun, joka sen osalta näytti kolmen peräkkäisen tappion seurauksena jo menetetyltä tapaukselta. Tämän iltaisten kolmen pisteen lisäksi HJK tarvitsi tuhkasta nousuunsa apuja muilta. Auttava käsi tuli naapurista, kun HIFK puristi sarjaa johtavan KuPS:n maalittomaan tasapeliin eilisessä ottelussa.

KuPS johtaa ylempää loppusarjaa pisteen erolla HJK:hon nähden. Maalieroilla on enää häviävän pieni merkitys. Päätyminen tasapisteisiin vaatii kuopiolaisten voittoa ja klubilaisten tasapeliä toiseksi viimeisellä kierroksella sekä HJK:n voittoa KuPS:sta viimeisellä kierroksella. KuPS:n maaliero on tällä hetkellä +26 ja HJK:n +21. Siihen lisättäisiin vielä KuPS:n tekemät maalit seuraavasta ottelusta, mikä tarkoittaisi, että HJK:n olisi voitettava keskinäinen vähintään neljällä maalilla.

Mestaruustaisteluun palaamisen lisäksi HJK:lle kolme pistettä oli muutenkin suuri helpotus. Voitto oli sen ensimmäinen täysi pistepotti kotikentällä yli kahteen kuukauteen. HJK voitti Töölössä viimeksi 15. elokuuta, jolloin se löi IFK Mariehamnin niukasti 1-0. Sen jälkeen Klubin ja sen kannattajien niskaan kylmää vettä ovat kaataneet niin kotimaiset kuin ulkomaisetkin vastustajat.

FC Interin osalta tappio ei sulkenut ovia. Neljä parasta saa ensi kesäksi paikan euroliigojen karsintoihin. Suomen Cupin voittaneen KuPS:n oleminen kolmen parhaan joukossa takaa sen, että myös neljänneksi sijoittunut pääsee europeleihin. Mahdollisuus mitaleillekin on olemassa. SJK on vain kahden pisteen päässä FC Interistä, mutta kuten turkulaisleiristä tulleiden kommenttien rivien välistä voi lukea, eurokentille pääsy on tärkeintä. Pronssimitali on vain bonus sille.

Sateisista ja koleahkoista olosuhteista huolimatta illan ottelu Töölön jalkapallostadionilla oli hyvätasoinen kotimaisen palloilusyksyn esitys. Nähtiin kolme hienoa maalia, taisteluja, kaksinkamppailuja ja upeita torjuntoja. Ei peruspelaamisessakaan suuresti valittamista ollut. Ihan spektaakkeliksi asti tämä ottelu ei sentään kohonnut.

Silmä kiinnitti huomion yhteen yksityiskohtaan välittömästi. Kun kaksi huippujoukkuetta kohtasi, kummankin puolelta näki osaavaa, koko ottelun ajan kestänyttä korkeaa prässiä. Suomalaisessa sarjajalkapalloilussa tämä ei ole kovin yleistä. Yleensä, kun vastustajalla on pallo, tyydytään joko pysyttelemään keskiviivan alapuolella tai jätetään yksinäinen kärkimies ahdistelemaan kolmea-neljää pelaajaa. Toinen vaihtoehto on, että jos korkeaa prässiä käytetään, sitä ei jakseta ylläpitää koko ottelun ajan.

Tässä pelissä vastustajaa otettiin korkealta koko ajan ja useamman miehen voimin. Onnistuessaan se sai kummaltakin pelin avaamisen välillä sekaisin.

Apina hyppäsi HJK:n lisäksi myös Riskin veljeksien niskasta - sekä Riku että Roope onnistuivat kertaalleen. Kumpikin on heilutellut verkkoja kauden euro-otteluissa, mutta kotimaisilla kentillä on ollut hiljaisempaa. Rikulle maali oli vasta kauden toinen ja ensimmäinen sitten toukokuun loppupuolen. Roope on tehnyt nyt viisi liigamaalia, joista edellinen syntyi KTP:tä vastaan juhannuksen alla.

Yleisömäärät ja erityisesti pääkaupunkiseudun vaisut sellaiset ovat olleet yksi kauden puheenaiheista. Tätä ottelua seurasi 1 574 katsojaa. Koronaa tai ei, rajoituksia tai ei, iltaottelu syksyn olosuhteissa tai ei, edes välttäväksi arvostettavan luvun olisi pitänyt alkaa vähintään kolmosella. Jotain on nyt pahasti pielessä, kun parhaimpina vuosina jopa kahdeksan tuhannen katsojan keskiarvossa liikkuneen seuran ratkaisuotteluita jännittää yhtä paljon katsojia kuin Valkeakoskella peruspeliä.

HJK:lla on mahdollisuus parantaa keskiarvoaan keskiviikkona, kun se kohtaa paikalliskamppailussa HIFK:n. Viimeistään mestaruus ratkeaa Kuopiossa sunnuntaina, jolloin kansaa on katsomoissa tuhatmäärin jo ennakkolippujen myynnin perusteella. Ennen päätöskierroksen kamppailua KuPS pelaa SJK:n vieraana Seinäjoella. FC Inter kohtaa ensin vieraissa Ilveksen ja sen jälkeen kotona SJK:n.

HJK - FC Inter 2-1 (1-0)
37. 1-0 Riku Riski
54. 2-0 Roope Riski
74. 2-1 Timo Furuholm
yleisöä: 1 574

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: