PalloTV - Tikkurilan Palloseura luopuu sarjapaikastaan
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
25.10.2021

Tikkurilan Palloseura luopuu sarjapaikastaan

Tikkurilan Palloseura (TiPS) luopuu sarjapaikastaan naisten Kansallisessa Liigassa. Hallituksen ja liigajoukkueen operatiivisen johdon yhdessä tekemän päätöksen mukaan TiPS:llä ei ole taloudellisia edellytyksiä pelata pääsarjatasolla. Luopumispäätöstä joudutti myös Vantaan vähäinen omien pelaajien määrä, minkä vuoksi TiPS joutui päättyneellä kaudella luottamaan seuran kassaa rasittaneisiin ulkomaalaisvahvistuksiin. Loppukauden joukkuetta vahvisti kaksi yhdysvaltalaispelaajaa - Hana Kerner ja Sienna Zabroski.

Koronaepidemian rajoitteet ovat omalta osaltaan vaikuttaneet TiPS:n heikkoon taloudelliseen tilanteeseen. Päätöstä luopumisesta tuki TiPS:n tiedotteen mukaan myös taustatoimijoiden vähäinen määrä, mikä ei ole pelkästään TiPS:n vaan yleinen ongelma urheiluseura- sekä muussa yhdistys- ja vapaaehtoistyössä.

TiPS aikoo jatkaa oman toimintansa kehittämistä ruohonjuuritasolla. Seuran tiedotteen mukaan pelaajakehitystoiminnan tarkoituksena on päästä tilanteeseen, jossa edustus- ja juniorijoukkueet voisi koota oman alueen pelaajista.

TiPS:n kausi päättyi toiseen peräkkäiseen hopeamitaliin. Seura ehti pelata naisten pääsarjatasolla 16 kautta, joista viimeisin putki alkoi kaudella 2018. TiPS:n nousu ja nykyinen menestys on perustunut pitkälti muutamaan hyvään, yhdessä pitkään pysyneeseen juniori-ikäluokkaan. Joukkue oli hajoamassa maailmalle, mikä kireän taloustilanteen ohella on ollut jouduttamassa sarjapaikasta luopumista.

Palloliiton täydennyssääntöjen mukaan TiPS:n paikkaa tarjotaan ensimmäisenä karsinnat hävinneelle Nurmijärven Jalkapalloseuralle. Seuraavaksi täydennysvuorossa on liigasta pudonnyt Jyväskylän Pallokerho.

Artikkeliin liittyviä aiheita: