PalloTV - Helmareille arvottiin murhalohko
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
28.10.2021

Helmareille arvottiin murhalohko

Helmarien tie naisten EM-kisojen jatko-otteluihin tulee olemaan täynnä kiviä ja kuoppia. Kiivettävän vuoren jyrkkyys selvisi tänä iltana, kun Englannissa ensi kesänä pelattavien kisojen lohkot arvottiin Manchesterissä.

Suomi saa vastaansa Saksan, Espanjan ja Tanskan. Yksikään samaan lohkoon tulleista maista ei ole sellainen, joita Suomi toivoi saavansa eri koreista vastaansa. Saksa on kaksinkertainen maailman- ja kahdeksankertainen Euroopan mestari. Tanska on EM-kisojen vakiokävijä ja selvisi edellisissä, vuonna 2017 pelatuissa kisoissa hopealle.

Espanja ei ole Euroopan tasolla menestynyt, mutta nousujohteiset suoritukset kaksissa viimeisissä MM-kisoissa ovat osoittaneet maassa naisten jalkapallon eteen tehdyn työn tuottaneen tulosta. Espanjaa pidetäänkin yhtenä EM-kisojen voittajasuosikeista.

Suomi pelaa avausottelunsa Espanjaa vastaan Lontoon esikaupunkialueella sijaitsevassa Brentfordissa 8. heinäkuuta. Saksaa ja Tanskaa vastaan pelattavien otteluiden pelipaikka on Milton Keynes.

Kisat alkavat 6. heinäkuuta Englannin ja Itävallan välisellä ottelulla, joka pelataan Old Traffordilla Manchesterissä. Urakka päättyy loppuotteluun, joka pelataan Wembleyllä 30. heinäkuuta.

Englannin kisat ovat neljännet, joihin Helmarit on selviytynyt. Suomi pelasi kolmessa peräkkäisessä EM-lopputurnauksessa vuosina 2005, 2009 ja 2013. Suomi toimi emäntänä vuoden 2009 kisoissa ja on hakemassa yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa vuoden 2025 kisoja.

Lohko A (Southampton, Brighton and Hove, Manchester)
Englanti
Itävalta
Norja
Pohjois-Irlanti

Lohko B (Lontoo - Brentford, Milton Keynes)
Saksa
Tanska
Espanja
Suomi

Lohko C (Leigh, Sheffield)
Hollanti
Ruotsi
Sveitsi
Venäjä

Lohko D (Manchester, Rotherham)
Ranska
Italia
Belgia
Islanti

Artikkeliin liittyviä aiheita: