PalloTV - HJK hakee revanssia Tel Avivista
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
04.11.2021

HJK hakee revanssia Tel Avivista

Sunnuntaina Suomen Mestaruuden voittaneen Helsingin Jalkapalloklubin pelit jatkuvat Konferenssiliigassa torstaina vierasottelulla israelilaista Maccabi Tel Avivia vastaan. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli Klubin osalta kauden pohjanoteeraus, kun israelilaiset kävivät Töölössä nöyryyttämässä kotijoukkuetta 0-5. Olisiko nyt revanssin paikka? Boltilla nähdyn kohtaamisen jälkeen stadilaisilla luulisi ainakin riittävän revanssihenkeä.

Maccabi lähtee otteluun lohkon jaetulta kärkipaikalta. Kolmen pelatun kierroksen jälkeen israelilaiset ovat seitsemällä pisteellä tasapisteissä itävaltalaisen LASKin kanssa, mutta he johtavat lohkoa paremmalla maalierolla. Klubi on lohkon kolmantena kolmella pisteellä. Lohkon perää pitää edelleen pisteittä oleva armenialainen Alashkert, jonka HJK voitti vieraissa.

HJK tarvitsee torstaina pisteitä, muutoin Maccabi ja LASK ratkaisevat suoraan jatkoon menijän ja karsijan keskenään. Voitto Maccabista tiivistäisi kolmen kärkeä ja lohkovoittokin olisi vielä ulottuvilla, ainakin teoriassa. Tappio hautaisi lopullisesti haaveet jatkopaikasta.

Seurojen edellinen kohtaaminen ei antanut oikeata kuvaa joukkueiden voimasuhteista. Maccabi ei ole HJK:ta viittä maalia parempi joukkue, vaikka hyvä ryhmä onkin. Klubi vain teki alleen joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.

HJK:lla on hyvä joukkue, Suomen Mestari ja maan ylivoimaisesti laajin ja laadukkain rosteri. Normaali suorituksella stadilaiset pystyvät laittamaan kotijoukkueelle tosissaan hanttiin. Se tosin edellyttää täysin erilaista habitusta, tunnetilaa ja höökiä kuin mitä Boltilla nähtiin.

Joko HJK:lla helpotti, kun Veikkausliigan voitto on jälleen plakkarissa, eikä sarjapelit ole kuormittamassa europelejä? Yhdistelmä sarjapelit ja eurocup-matsit osoittautuivat raskaaksi taakaksi veikkausliigakauden aikana. Eurocup-matsien mukanaan tuoma rasitus ja loukkaantumiset sekoittivat Klubin syksyn Veikkausliigassa. HJK:n onneksi se ei kostautunut Suomen Mestaruuden menetyksenä, vaikka lähellä sekin oli.

Nyt HJK:n hyökkäyspään on aika nousta jälleen tasolleen ja mielellään ylitettävä se. Loppukausi on ollut heidän osaltaan liian hiljainen ja joukkue on kärsinyt siitä. Filip Valencicin on herättävä henkiin ja Roope Riskin on jälleen todistettava olevansa maan kärkijoukkueen ykköshyökkääjä. Avuksi tarvitaan myös muut HJK:n hyökkäävät pelaajat. Nyt ei enää riitä, että näyttää hyvältä. Vai oliko tämä tässä? Maha täynnä, kun päästiin jonkun eurosarjan lohkovaiheeseen? Mielenkiintoista nähdä.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: