PalloTV - HJK jää Konferenssiliigan lohkovaiheeseen
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
04.11.2021

HJK jää Konferenssiliigan lohkovaiheeseen

Maccabi Tel Aviv – HJK 3-0 (1-0)

HJK:n matka Konferenssiliigassa pysähtyy lohkovaiheeseen. Tämä selvisi, kun Klubi hävisi torstaina israelilaiselle Maccabi Tel Aviville vieraissa 3-0. Voitto pitää Maccabin lohkon kärjessä tasapisteissä itävaltalaisen LASKin kanssa. Itävältalaiset voittivat torstaina armenialaisen Alashkertin kotonaan 2-0. HJK:lla on vielä kaksi lohkovaiheen ottelua pelaamatta. Lohkon jumbo armenialainen Alashkert saapuu Töölöön marraskuun lopulla. Klubi päättää lohkovaiheen vierasottelulla LASKia vastaan joulukuussa.

Ottelu alkoi kotijoukkueen komennossa. Maccabi otti pallonhallinnan ja painoi pelin HJK:n kenttäpuoliskolle. Klubilla ei ollut montaakaan kosketusta palloon ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Puoliajan edetessä Klubin oma pallollinen pelaaminen parani hieman, mutta pallolliset vaiheet jäivät perin lyhyiksi, kun Maccabi katkoi ne ennen kuin stadilaiset ehtivät hyökkäyskolmannekselle. Kun kotijoukkue vielä häiritsi HJK:n pelinrakentelua korkealla prässillä, niin Klubin pallollinen pelaaminen oli todella tahmean näköistä.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi juuri Maccabin korkean prässin seurauksena. HJK sai sivurajaheiton omalta kenttäpuoliskolta. Israelilaiset nostivat prässin tilanteeseen ja voittivat pallon vierasjoukkueen kenttäpuoliskolla. Pallo pelattiin nopeasti kymppialueelle, josta hyökkääjä Brandley Kuwas pääsi laukomaan pallon Klubin maalin tolpan juureen ohi HJK:n maalia vartioineen Hugo Kedon. Halvan makuinen takaisku.

Avausmaalin jälkeen ottelua jatkettiin samoilla nuoteilla. Maccabi oli pelin päällä ja vierasjoukkueella oli edelleen suuria vaikeuksia saada omaa pallollista peliä kulkemaan. Maccabin korkea prässitaso puri edelleen. Peli pyöri Klubin päädyssä.

Puoliajan loppua kohti Klubikin onnistui saamaan aikaan jonkinlaisia pallollisia jaksoja, mutta ne jäivät edelleen lyhyiksi. HJK:n muoto oli pallollisen vaiheen aikana niin väljä, että siinä oli vaikeata pelata niin sanottua helppoa palloa. Maccabin prässin alla se teki pallossa pysymisestä vaikeata ja pallotempo jäi liian hitaaksi. Ja jos muoto on väljä hyökätessä, niin se on sitä myös pallonmenetyksen jälkeen. Se jätti isoja tiloja HJK:n kahden alimman linjan väliin, kun Maccabi pääsi riistojen jälkeen kääntämään peliä. Kotijoukkueen muoto pysyi sen sijaan kompaktina, pallollisena ja ilman. Puoliajalle mentiin Maccabin johdossa.

Ottelun toinen puolikas alkoi tasaisemmissa merkeissä. Maccabi laski prässitasonsa puoleen kenttään, joten Klubikin onnistui pysymään pallossa hieman pitempiä pätkiä, mutta mitään uhkaa vierasjoukkue ei edelleenkään onnistunut kotijoukkueen maalille luomaan.

Hieman pitemmän HJK:n pallollisen jakson päätteeksi Maccabi pääsi kääntämään peliä nopeasti keskikenttäpelaaja Jairin harhasyötön seurauksena. Pallo pelattiin maata pitkin rangaistusalueelle, keskikenttäpelaaja Lucas Lingman liukui ja katkaisi syöttön, mutta HJK:n epäonneksi pallo valuikin Lingmanin jalasta omaan maaliin. Ottelua oli pelattu 65 minuuttia. Toinen halpa takaisku samalle illalle.

Toisen osuman jälkeen Maccabi nosti jalan kaasulta. Israelilaisilla oli verrattain helppo työ pitää HJK pois maalintekopaikoilta ja odottaa loppuvihellystä. HJK kyllä yritti ja sai hetkittäin painettua Maccabin matalaan blokkiin, mutta siihen se sitten jäikin. Klubin pallolliset jaksot eivät vain jalostuneet vaaraksi, saati maalintekopaikoiksi. HJK taisi saada aikaan yhden laukauksen kohti vastustajan maalia koko ottelun aikana ja sekin lähti toppari Daniel O´Shaughnessyn jalasta.

Ja kun Klubille ei maistunut, niin Maccabi kävi tekaisemassa vielä yhden nyytin yliajalla. HJK menetti pallon keskialueella ja Maccabi pääsi jälleen nopeaan vastaiskuun, josta hyökkääjä Matan Hozez laukoi pallon tyylikkäästi Klubin maalin takaylänurkkaan.

Torstain ottelu ei jättänyt selittelylle sijaa. Maccabi oli selvästi parempi joukkue pelin joka osa-alueella. HJK:n eväät on ilmeisesti syöty. Joukkue on näyttänyt puutuneelta, eikä se yltänyt tänään lähellekään sellaista tasoa, jolla Tel Avivista olisi saanut jotakin kotiin vietävää.

Maccabi Tel Aviv – HJK 3-0 (1-0)

22ʹ 1-0 Brandley Kuwas
65ʹ 2-0 Oma maali
90+3ʹ 3-0 Matan Hozez

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: