Nolla pistettä Norjan tuliaisina – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
12.11.2021

Nolla pistettä Norjan tuliaisina

Anssi Suhonen teki Suomen ainoan maalin Drammenissa. Kuvassa Suhonen 7.9. Oulussa pelatussa ottelussa.

Kuva: Kari Väre

Norja - Suomi 3-1 (0-0)

Suomen U21-poikien maajoukkue palaa Norjasta tyhjin käsin kotiin. Pikkuhuuhkajat hävisi Oslon kupeessa Drammenissa pelatun EM-karsintaottelun lukemin 1-3 (0-0). Samaan aikaan Itävalta murjoi Azerbaidzhanin 3-0, mikä tarkoittaa Suomen aseman hankaloitumista tuntuvasti.

Norja ja Itävalta karkasivat voitoillaan viiden pisteen päähän Suomesta. Itävalta on pelannut yhden ottelun enemmän, mutta tämän illan vastustajalla Norjalla on sama määrä pelejä kuin Suomellakin. Karsintalohkon voittaja etenee suoraan EM-kisoihin. Suomen ensisijainen tähtäin lienee toiseksi sijoittuneille avautuva mahdollisuus päästä EM-näyttämölle jatkokarsinnan kautta.

Suomi kohtaa seuraavaksi Viron ensi maanantaina Kotkassa pelattavassa ottelussa. Pikkuhuuhkajat tarvitsee siitä ehdottomasti voiton, jos se aikoo edes haaveilla jatkokarsinnasta. Lohkon muut maat pelaavat tiistaina. Norja matkustaa mahdollisuutensa menettäneen Azerbaidzhanin vieraaksi, joten sieltä suunnalta ei tarvitse apuja odottaa. Mahdotonta se ei ole. Azerbaidzhan on tunnetusti paha paikka vierailla, mutta Norja lähtee otteluun suursuosikkina.

Mielenkiinto kohdistuu lohkoa johtavan Kroatian ja Itävallan väliseen Ried im Innkreisissa pelattavaan otteluun. Itävallan voittaessa lohkon kärkikolmikko menee talvitauolle kutkuttavassa tilanteessa.

Kävi niin tai näin Pikkuhuuhkajien on saatava voittoja huippumaista karsinnan toisella puolikkaalla. Muuten ei kunnian kukko laula. Helppoa se ei tule olemaan, sillä Pikkuhuuhkajat kohtaa vain Norjan kotona. Itävalta ja Kroatia on yllätettävä vieraissa. Samalla kärkikolmikolta toivotaan ja tarvitaan pelaamista myös ristiin.

Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen arvioi ennen ottelua Suomen pärjäävän taitavien ja nopeiden hyökkääjien suorituksilla. Suomen pelaajista kuitenkin vain Oliver Antman pääsi tässä työssä esille. Norjan kivikova puolustus oli muuten liian vahva pikkuhuuhkajille eikä Suomelle siunaantunut montaa todellista maalipaikkaa.

Suomi yllätti Norjan prässäämällä sen maalivahtia pallollisena, mistä syntyi myös Anssi Suhosen 1-2 kavennusosuma. Muuten aika näkymättömäksi jäänyt Naatan Skyttä ahdisti Leedsissä päivätyökseen pelaavaa Kristoffer Klaessonia niin pahasti, että tämä joutui ampumaan purkupallon summamutikassa. Se meni suoraan Suhoselle, joka otti tyhjät pois ja ampui kierteisen kudin tolpan juureen.

Norja oli vahva, mutta silti hyökkäyspäädyssä tapahtui harvoin sellaista, joka nosti niskavillat suomalaisleirissä pystyyn. Matalalla puolustanut Suomi ja sen viimeisenä lukkona ollut Viljami Sinisalo pitivät Jørgen Strand Larsenin, Erik Botheimin ja Osame Sahraouin kaltaiset kaverit herran nuhteessa suurimman osan ajasta - välillä taidolla, välillä tuurilla. Siksi tavat, joilla norjalaisten maalit syntyivät, jäävät varmasti harmittamaan. Ilman niitä maaliton tasapeli olisi saattanut olla hyvinkin realistinen haave.

Strand Larsen - yli 190-senttinen Groningenissa pelaava hyökkääjäkolossi - nousi lopulta ottelun ratkaisijaksi. Ensimmäisessä maalissa Kristoffer Askildsen näki Strand Larsenin lähtevän Suomen puolustukselta karkuun ja antoi vapaapotkunsa nopeana osan pelaajista ollessa vielä täysin unten mailla. Maalivahti peitti etukulmaa, mutta Strand Larsen sai vaikeasta asennosta nostettua pallon takakulmaan ohi hölmistyneen Sinisalon. Stran Larsenia varjostanut Ville Koski oli voimaton taidonnäytteen edessä.

Strand Larsen teki toisen maalinsa rangaistuspotkusta. Suhonen joutui liukumaan Botheimia jaloille, kun norjalainen oli päässyt maalintekopaikkaan vasempana puolustajana pelanneen Julius Tauriaisen huonon pudotuksen jälkeen. Johan Hove sinetöi loppuluvut sivuvapaapotkusta, joka painui jälleen takanurkkaan pystyyn yllätetyn Sinisalon ohi. Robin Tihi yritti katkoa, mutta suti jalkoineen ilmaa.

Norja - Suomi 3-1 (0-0)
55. 1-0 Jørgen Strand Larsen
67. 2-0 Jørgen Strand Larsen (rp)
74. 2-1 Anssi Suhonen
89. 3-1 Johan Hove

-Raine Pernu

Valokuva arkistokuva Oulussa 7.9. pelatusta ottelusta Suomi - Kroatia.

Artikkeliin liittyviä aiheita: