Pikkuhuuhkajat kohtaa Norjan – Malinen: ”Pystymme haastamaan heidät tosissaan” – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Liigacup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
12.11.2021

Pikkuhuuhkajat kohtaa Norjan – Malinen: ”Pystymme haastamaan heidät tosissaan”

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen eli Pikkuhuuhkajien EM-karsintaurakka jatkuu Norjassa tänä iltana. Ottelu pelataan Oslon lähellä Drammenissa. Taisto puhalletaan käyntiin klo 19:00.

Suomi on tällä hetkellä kuuden joukkueen karsintalohkon neljännellä sijalla. Puolet otteluista pelannut Kroatia näyttää karkaavan lohkovoittoon - sillä on toistaiseksi tahraton tili takanaan. Kroatian takana on tasaista. Norja, Itävalta ja Suomi kamppailevat kakkossijasta, joka oikeuttaa jatkokarsintapaikkaan.

Vaikka isännillä on kotietu ja Norja on lähtökohtaisesti kovempi maa kuin Suomi, Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen valmistautuu luottavaisena otteluun

– Tiedämme, että Norjalla on kotietu ja heillä ovat meitä edelle rankingissa – saattaa olla, että heillä on paremmat pelaajat ja valmennus kuin meillä. Mikäli pelaamme parasta peliämme, pystymme kuitenkin haastamaan heidät tosissaan, Malinen kommentoi Suomen Palloliiton verkkosivujen otteluennakossa.

Suomi on satsannut etukäteisvalmisteluihin. Joukkue kokoontui yhteen jo maanantaina ja matkusti toissapäivänä paikan päälle.

– Valmistautuminen Norja-otteluun on sujunut hyvin. Kasassa on harvoin sellaista ryhmää, jossa kaikki tukevat toisiaan tällä tavalla. Vaikka pelaajat ovat individualisteja, oma etu ei mene joukkueen edelle.

– Harjoituksemme ovat olleet oikein hyviä, ja olemme pitäneet erittäin mielenkiintoisia joukkue- ja pienryhmäpalavereja rakentavassa hengessä. Myös pelaajatilanne on nyt erinomainen. Avauskokoonpanon ulkopuolelle jää kovia pelaajia, mutta kilpailu on hyvästä – niin joukkueemme kuin suomalaisen jalkapallon puolesta, Malinen kommentoi Palloliiton verkkotoimituksen haastattelussa.

Malinen uskoo Pikkuhuuhkajien nopeuteen ja luottaa aktiiviseen pelaamiseen. Norjaa hän luonnehtii vahvojen target-hyökkääjien

– Olen varma, että pystymme horjuttamaan heidän puolustustaan, mikäli hyökkäämme aktiivisesti. Meillä on nopeita ja taitavia hyökkäyspään pelaajia, ja meidän täytyy pystyä hyödyntämään näitä vahvuuksia. 

– Erikoinen piirre joukkueessa on se, että heillä on kolme isokokoista hyökkääjää, joista kaikki ovat edellisissä peleissä hakeutuneet keskelle kohdepelaajiksi. Norjan valmennuksesta löytyy Tore Andre Flo, joka oli Chelsea-aikoinaan tyyppiesimerkki loistavasta kohdepelaajasta. Hän on varmasti vienyt ajatuksiaan norjalaispelaajille, Malinen analysoi.

Suomi kohtaa tämän vuoden puolella vielä Viron. Ottelu pelataan Kotkassa ensi maanantaina. Tämän jälkeen karsinta jää tauolle ja jatkuu maaliskuussa.

Teksti: PalloTV, Malisen kommentit Suomen Palloliiton otteluennakosta

Artikkeliin liittyviä aiheita: