PalloTV - Pikkuhuuhkajat ja Viro vastakkain Kotkassa
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
14.11.2021

Pikkuhuuhkajat ja Viro vastakkain Kotkassa

Kuva: Kari Väre

Suomen U21-poikien EM-karsintaurakka jatkuu Viroa vastaan. Ottelu pelataan Kotkan Arto Tolsa Areenalla huomenna klo 18:30 alkaen.

Pikkuhuuhkajat lähtee otteluun vaikeista asetelmista. Norjalle kärsitty tappio jätti Suomen selkä seinää vasten. EM-kisoihin tai edes karsintalohkon toiselta sijalta jatkokarsintaan pääsy vaatii täysiä pistepotteja ja kärkikolmikon ristiin peluuta.

Kroatia johtaa lohkoa ilman pistemenetyksiä. Suomelta otettujen pisteiden turvin Norja nousi kakkoseksi ohi tasapisteissä olevan mutta yhden ottelun enemmän pelanneen Itävallan. Kroatialla on 15 pistettä. Norjan ja Itävallan saldo on 12 pistettä. Suomi on sarjataulukossa vasta neljäntenä saldonaan seitsemän pistettä. Azerbaidzhanilla on yksi piste, jonka se sai kotikentällään Suomelta. Viro on nollakerhossa.

Lähtökohdat ensi kevään ja kesän karsintarupeamaan tiedetään vasta tiistaina, kun Azerbaidzhan ja Norja sekä Itävalta ja Kroatia ottavat mittaa toisistaan. Suomen kannalta tuplatasapeli olisi ihanteellinen lopputulema, mutta jos Kroatia ja Norja voittavat vastustajansa, Pikkuhuuhkajien tie jatkoon vaikuttaa vaikealta.

Tilanteesta huolimatta Suomi lähtee luottavaisena Viron kaatoon. Drammenissa kärsitty tappio ei rassaa pelaajiston mieltä.

– Joukkueessa on tappiosta huolimatta hyvät fiilikset. Peli oli meille vaikea, eivätkä kaikki yltäneet omalle tasolleen, mutta olemme käyneet matsin läpi. Nyt meillä on vastassa aivan erilainen joukkue – haluamme palata voittojen tielle ja varmistaa, että meillä on keväälle hyvät lähtökohdat, Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen kommentoi Suomen Palloliiton verkkosivujen otteluennakossa.

Malinen tietää Viron pelityylin kuin omat taskunsa ja tietää, miten etelänaapurin joukkue voitetaan.

– Heillä on isokokoisia pelaajia, jotka ovat vahvoja erikoistilanteissa sekä vastaiskuissa. Keskikentän Georgi Tunjov antaa hyviä erikoistilanteita – pitkät vapaapotkut omalta puoliskoltakin ovat mahdollisia.

– Meidän pitää olla vahvoja ilmassa sekä kakkospalloissa. Tilanteenvaihdot on suoritettava tyylikkäästi, ja sen jälkeen meidän on päästävä hyökkäämään organisoimatonta puolustusta vastaan.

EM-karsinta jää tauolle maanantain ja tiistain otteluiden jälkeen. Suomi pelaa seuraavan kerran maaliskuun loppupuolella, jolloin se matkustaa Kroatian vieraaksi.

Teksti: PalloTV, Malisen kommentit Suomen Palloliiton otteluennakosta

Valokuva arkistokuva Oulussa 7.9. pelatusta ottelusta Suomi - Kroatia.

Artikkeliin liittyviä aiheita: