PalloTV - HJK rämpi voittoon Alashkertista
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
25.11.2021

HJK rämpi voittoon Alashkertista

HJK-Alashkert 1-0 (0-0)
Yleisö: 4424

HJK otti torstaina toisen voittonsa Konferenssiliigan lohkovaiheessa, kun armenialainen Alashkert kaatui Bolt Areenalla 1-0. Voitto toi seuran kassaan puoli miljoonaa euroa ja nosti jatkotoiveensa jo menettäneen joukkueen pistesaldon kuuteen pisteeseen, kun lohkovaihetta on kierros pelaamatta. Alashkert on edelleen ilman voittoja Konferenssiliigassa.

Ottelu alkoi ennakkokaavailujen mukaisesti. HJK otti ennakkosuosikkina kuskin paikan ja kontrolloi palloa. Stadilaisten tekemistä leimasi varovaisuus ja harkinta, keskialue haluttiin ylittää pelaamalla. Se ei ollut helppoa, kun pallotempo jäi verkkaiseksi. Alashkertin oli verrattain helppoa liikuttaa pakkaansa edestakaisin sivusuunnassa, kun Klubin arka pelinteko suuntautui pääosin sivuille ja taakse pallokontrollin säilyttämiseksi. HJK piti kyllä palloa, mutta uhaksi tai maalintekopaikoiksi pallokontrolli ei jalostunut.

Alashkertilla oli vaikeuksia saada pallollista peliään kulkemaan, kun Klubi otti vierasjoukkueen avauspelin ylhäältä kiinni ja pysäköi prässilinjansa keskiympyrän kaarelle. Silti Alashkertin harvoissa hyökkäyksissä oli aavistus vaarasta. Sentterinä pelannut vahva portugalilaishyökkääjä Jose Embalo muistutti heti alkuun, että hänen kanssaan on syytä olla boksissa varpaillaan.

Puoliajan edetessä Klubi sai painettua peliä Alashkertin kenttäpuoliskolle, mutta murtautuminen oli vaikeata, kun vierasjoukkue ehti pysäköimään kahdeksan ukkoa kuudentoista rajalle. HJK kuitenkin pysyi suunnitelmassaan ja jatkoi kärsivällistä pallon liikuttelua. Ja kun keskialueen prässi vielä tuotti toistuvasti riistoja, peli oli HJK:n kontrollissa, mutta itse pelaaminen oli tahmeata. Liekö johtunut pitkästä pelitauosta vai mistä, mutta stadilaisilta on harvoin nähty noin paljon arkoja ja puolivillaisia suorituksia yhden puoliajan aikana. Puoliajalle mentiin maalittomassa tasapelissä.

Toinen puoliaika alkoi HJK:n kannalta hienosti. Atomu Tanaka pääsi laukomaan kotijoukkueen johtoon jo toisen puolikkaan kolmannella peliminuutilla. Klubi pelasi pitkää hyökkäystä, toppari Daniel O`Shaughnessy toi tempokuljetuksella pallon kymppialueelle, siirsi pelivälineen Tanakalle, joka laukoi pallon kuudentoista kaarelta armenialaisten maalin alanurkkaan. Hieno pelitilannemaali, joka vahvisti sen mikä ensimmäisellä puolikkaalla jo nähtiin, että vierasjoukkueen muodon sisällä on tiloja, mihin ja missä pelata.

Avausmaali herätti Alashkertin ja peli aaltoili päästä päähän. Armenialaiset kyllä yrittivät, mutta Klubilla ei ollut suuriakaan vaikeuksia siivota heidän yrityksensä. Kun vierasjoukkueella ei näyttänyt tulevan valmista ottelukuva alkoi näyttämään siltä, että HJK tekee pian maalin nopealla vastaiskulla kesken armenialaisten epätoivoisen yrittämisen.

Klubi ei kuitenkaan höyrähtänyt hakemaan toista osumaa väkisin, vaikka Alashkert tarjosikin siihen mahdollisuuksia nopeissa vastaiskuissa. Puoliajan loppua kohti HJK rauhoitti omaa pallosta tekemistä ja tyytyi kontrolloimaan tapahtumaa pallolla. Ottelun loppua kohti vierasjoukkue sai vielä aikaiseksi pienoisen mylläkän kotijoukkueen päätyyn, mutta HJK pysyi viileänä ja kuittasi ottelun nimiinsä.

HJK:n pelisesitys ei päätä huimannut. Pitkä pelitauko ja pelaamattomuus todellakin näkyivät. Erityisesti ensimmäinen puoliaika oli Klubilta epätavallisen heikko esitys. En aikaisemmin ole nähnyt, tavallisesti niin pallovarmojen, Valencicin, Jairin tai Lingmanin antavan niin montaa harhasyöttöä tai menettävän niin monta palloa yhden puoliajan aikana. Esitys ei tehnyt Klubille oikeutta. HJK on huomattavasti nähtyä parempi joukkue, mutta jostain syystä europelit tuottavat tuskaa. Europeleistä kerätyille voittorahoille löytyy nähdyn perusteella käyttöä, mikäli seura havittelee jatkossa parempaa menestystä eurokentiltä.

HJK-Alashkert 1-0 (0-0)

48ʹ 1-0 Atomu Tanaka

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: