PalloTV - HJK:ssa ovi käy molempiin suuntiin - Sällström siirtyy Ruotsiin
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
01.12.2021

HJK:ssa ovi käy molempiin suuntiin – Sällström siirtyy Ruotsiin

Tämän viikon toistaiseksi kovimmaksi siirtouutiseksi on noussut Linda Sällströmin lähtö Ruotsiin. Viime kaudella Ranskassa alkuvuoden ja HJK:ssa loppuvuoden pelannut Helmarien ykköstykki viihtyi Klubissa lopulta vain puolikkaan kauden verran. Hän pelasi kahdeksan liigaottelua, joissa Sällström teki kaksi maalia.

Sällströmin uusi osoite on skånelainen Vittsjö GIF, joka sijoittui viime kaudella viidenneksi Ruotsin pääsarjassa Damallsvenskanissa. Vittsjö on pieni, vajaan parin tuhannen asukkaan taajama Hässleholmin kunnassa Etelä-Ruotsissa. Kotiottelunsa seura pelaa sympaattisen näköisellä, n. 2 500 katsojaa vetävällä maalaiskentällä.

Sällströmin sopimuksen pituutta VGIF:ään ei ole kerrottu. Hän pelasi samassa seurassa myös vuosina 2015-2018. Pelaajan lähtöä on osattu odottaa, sillä HJK on loppuvuoden aikana vahvistanut myös hyökkäyskalustoaan tuntuvasti.

Sällströmin lisäksi HJK:n ovat jättäneet peliuransa lopettava Linda Rautio sekä ilman peliaikaa jäänyt maalivahti Jenni Aarniva, joka siirtyy sarjanousija NJS:n palvelukseen. Nurmijärvellä loppukauden lainassa ollut Linda Räisänen jatkaa NJS:ssä eikä palaa Klubiin.

Klubiin on myös tulijoita. Seura on solminut pelaajasopimukset Annika Haanpään ja Tea Heinisen kanssa. Haanpää tulee HJK:n riveihin liigapaikastaan luopuneesta Tikkurilan Palloseurasta, josta Jenna Topra ja Joanna Tynnilä ovat jo aikaisemmin tulleet Töölöön. Heininen on junioripelaaja, joka pelasi viime kauden Mäkelänrinteen urheilulukion joukkueessa HFA Märskyssä. HFA pelasi 15-vuotiaiden poikien piirisarjaa Helsingissä.

Kummankin pelaajan sopimus on yksivuotinen. Haanpää on keskikenttäpelaaja ja Heininen puolustaja.

– Annika on jo kokenut pelaaja liigassa, joka omaa kokemusta myös ulkomailta. Hän on edelleen viime vuosina jatkuvasti kehittynyt pelaajana ja onkin ollut viime kausilla yksi parhaista pelaajista omalla pelipaikallaan. Hän on erinomainen pallon kanssa, ja pystyy hyvin tukemaan hyökkäyksiä sekä rytmittämään peliä. Hän pystyy myös puolustamaan laadukkaasti isompaa tilaa puolustuslinjan edessä, HJK:n päävalmentaja Jonne Kunnas luonnehti tuoretta hankintaa seuran kotisivuilla.

Haanpää tulee Klubiin mestaruusmahdollisuuden vuoksi ja kahden seuraan siirtyneen tipsiläisen innoittamana.

– Olen kuullut muilta Klubiin siirtyneiltä tipsiläisiltä paljon hyvää ja saanut kuvan, että tämä on ammattimainen paikka, jossa saa keskittyä itse futikseen, se painaa paljon. Uskon myös, että tämä joukkue pystyy ensi kaudella taistelemaan mestaruudesta ja haluan olla siinä mukana, Haanpää sanoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita: