PalloTV - HJK:lle tappio Konferenssiliigan päätöksessä
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
09.12.2021

HJK:lle tappio Konferenssiliigan päätöksessä

LASK-HJK 3-0 (1-0)

HJK hävisi torstaina viimeisen Konferenssiliigan lohkovaiheen ottelunsa itävaltalaiselle LASK:lle 3-0. Itävaltalaiset olivat jo ehtinyt varmistaa lohkovoittonsa ennen viimeistä kierrosta. HJK:n osalta tappio ei muuttanut mitään. Klubi jäi lohkokolmoseksi ja joukkueen kilpailukausi päättyi. Mollivoittoinen päätös HJK:n muutoin hyvälle kaudelle.  

Klubi tuli kauden viimeiseen otteluunsa jämäkästi. Joukkueen yleisilme oli viileä ja kontrolloitu. Klubi oli alkuun hallitsevampi pallolla ja rakensi kaksi erinomaista maalintekopaikkaa heti ensimmäiseen varttiin, mutta ilman tulosta.  

Kotijoukkueen yleisilme oli yllättävän vaisu. Sen myötä ennakkoon pelätty ajokoiraprässikin jäi itävaltalaisilta piippuun. Osaselitys asiaan löytyne LASK:n avauskokoonpanosta, joka ilmeisesti oli jonkin sortin kokeilu. Maaliinkin oli laitettu kolmosmaalivahti, jonka edellisestä ottelusta oli tullut kuluneeksi yli kaksi vuotta.

Ottelun edetessä kenttätapahtumat tasoittuivat ja peli aaltoili päästä päähän. Puoliajan loppua kohti alkoi näyttämään siltä, että kotijoukkue ottaa kontrollin tapahtumasta. LASK pysyi pallossa yhä pitempiä jaksoja ja pystyi painamaan Klubin sen omalle puolustuskolmannekselle. Klubi ei kuitenkaan jäätynyt, vaan puolusti kontrolloidusti ja hyökkäsi vastaan. Ja tällä kertaa vastahyökkäyksissä oli myös vaaran tuntua, mutta se kaikkein tärkein antoi edelleen odottaa itseään.

Ottelun 40. minuutilla HJK:n topparille Markus Halstille sattui pallollisena paha kömmähdys helpossa perustilanteessa. Hän oli pelaamassa palloa alaspäin maalivahti Hugo Kedolle, kun LASK-hyökkääjä Husein Balic ehti väliin ja Keto sai poimia pallon verkostaan. Todella harmittava ja tarpeeton takaisku ja ikävään paikkaan. Puoliajalle mentiin LASK:n johdossa, mutta tapahtuman ylle jäi leijumaan fiilis, että tämä on tehtävissä.

Toinen puolikas alkoi ympäripyöreissä merkeissä, mutta kun HJK heikensi jatkuvasti omaa asemaansa heikolla pallollisena tekemisellä ja helpoilla pallon menetyksillä, vastapuoli otti pallon hallinnan. Ottelun 63. minuutilla LASK pelasi hienon hyökkäyksen, jossa HJK:ta vietiin useamman eteenpäin vievän syötön kombinaatiolla kuin mätää kukkoa, josta palkintona 2-0. Hieno pelitilannemaali.

Kotijoukkueen toisen osuman jälkeen peli oli pitkälti pelattu. Klubi kyllä yritti ja riskilläkin, totta kai, mutta suurin vaara siitä syntyi omaan päähän, kun vastustajat pääsivät kääntämään peliä nopeasti hidasta alakertaa vastaan. Tällaisesta tilanteesta syntyi myös LASK:n kolmas osuma ottelun 81. minuutilla. Ottelun loppu olikin sitten kosmetiikkaa.

Mollivoittoinen päätös HJK:n Konferenssiliiga-matkalle, mutta näytti vielä kertaalleen sen, mikä on jo ehditty syyskaudella oppia, ettei nyky-HJK ihan vielä riitä tuolla tasolla. Kaukana se ei ole, ja se on nähdyn perusteella saavutettavissa. HJK:n ja suomalaisen jalkapalloilun onneksi seuralla näyttäisi myös olevan tiedossa varat, osaaminen ja resurssit sen saavuttamiseen.

LASK-HJK 3-0 (1-0)

41ʹ 1-0 Husein Balic
63ʹ 2-0 Keito Nakamura
81ʹ 3-0 Andreas Gruber

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: