PalloTV - HJK:n kausi Konferenssiliigassa päätökseen Itävallassa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
09.12.2021

HJK:n kausi Konferenssiliigassa päätökseen Itävallassa

HJK:n pelit Konferenssiliigassa päättyvät Itävallan Klagenfurtissa torstaina, kun stadilaiset kohtaavat LASK:n alkulohkon viimeisen kierroksen ottelussa. HJK hävisi lohkon avausottelun itävaltalaisille Töölössä 0-2. LASK on jo varmistanut lohkovoiton ja suoran jatkopaikan. Maccabi Tel-Aviv sijoittuu kakkoseksi ja karsii pääsystä Eurooppa Liigaan. HJK jää alkulohkon kolmoseksi. Jumboksi jätettiin armenialainen Alashkert.

Klubi voitti lohkon edellisen ottelun Alashkertia vastaan pari viikkoa sitten Bolt Areenalla 1-0. Ottelu ei ollut Klubilta mikään häävi esitys mutta voitto kuitenkin. HJK voitti lohkon pisteautomaatiksi päätyneet armenialaiset sekä kotona että vieraissa. Siihen ne Konferenssiliigan urheilulliset ilonaiheet Klubin osalta jäivätkin, tällä kertaa.

LASK puolestaan varmisti lohkon voiton viime kierroksella voittamalla Maccabi Tel-Avivin vieraissa 1-0. Itävaltalaisten aktiivinen pelitapa on osoittautunut toimivaksi Konferenssiliigassa. LASK on tähän mennessä tappioitta lohkossa. Ainoan pistemenetyksen joukkue koki tasapelissä Maccabi Tel-Avivia vastaan kotona lohkon avausottelussa. Kotimaassa on sen sijaan ollut vähän hiljaisempaa. Joukkue on 17 pelatun kierroksen jälkeen kymmenentenä kahdentoista joukkueen sarjassa.

HJK:lla on torstaina mahdollisuus näyttää tämän kauden Konferenssiliigassa, ettei joukkue jäädy, kun se joutuu kovan prässin alle kansainvälisessä ottelussa. Tappiollisessa kotiottelussa LASK:ia vastaan Klubi jäi itävaltalaisten korkean ja aggressiivisen prässin alle. Ei tarvitse olla kummoinen näkijä, jos ennakoi, että torstaina on samaa lääkettä tarjolla. Selviääkö Klubi pois LASKin prässin alta pelaamalla? Mitä päävalmentaja Toni Koskela on piirtänyt lääkkeeksi itävaltalaisten aktiivista pelitapaa vastaan?

Miten pelituntuma? HJK:n edellisestä virallisesta ottelusta on jälleen kulunut kaksi viikkoa. Edellisen kierroksen Alashkert-matsin täytyi olla jonkin sortin pohjanoteeraus stadilaisten pallollisen pelin osalta. Joukkueen pallollinen pelaaminen oli todella takkuista. Silloinkin edellisestä pelistä oli kulunut reilut pari viikkoa. Joko Klubi yltää omalle tasolleen pallon kanssa myös kansainvälisessä ottelussa?

HJK on pelannut hyvän kauden, kävi torstaina miten tahansa. Suomen Mestaruus ja Konferenssiliigan lohkovaiheeseen yltäminen ovat vahvoja urheilullisia näyttöjä. Ne myös takaavat seuralle positiivisen taloudellisen tuloksen, mikä puolestaan edesauttaa seuraavan kansainvälisen kehitysaskeleen ottamista.

Klubi kuittasi lohkovaiheeseen selviytymisestä noin kolmen miljoonan euron bonusrahan. Todettakoon vertailun vuoksi, että HJK ilmoitti tämän kauden pelaajabudjetikseen 1,7 miljoonaa euroa. Lisäksi stadilaiset kuittasivat kahdesta Alashkert-voitosta 500 000 euroa per nalli. Menestys nostaa Klubin ranking-pisteitä, minkä ansiosta seura on merkittävästi paremmassa asemassa Mestarien Liigan arvonnassa ensi kaudella.

Kaikkiaan onnistunut kausi HJK:lta, mutta siitä huolimatta joukkueen esitykset jättivät nälkää katsomoon. Klubilla olisi ollut realistiset mahdollisuudet saada enemmänkin, jos kauden parhaat pelit olisivat sattuneet Konferenssiliigaan. Jatkoon se ei ehkä olisi vielä riittänyt, mutta lompsaa olisi vielä voinut turvottaa muutamalla pinnalla. Tällä kertaa niin ei käynyt, ja se jätti stadilaisten loppukauden ylle hiukan kitkerän sivumaun. Jos tässä oli joukkue, jonka HJK rakensi 1,7 miljoonalla, niin mitä he mahtavat saada aikaan, kun massia on vielä enemmän käytettävissä. Siitä tulee todella mielenkiintoista seurattavaa jatkossa.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: