PalloTV - RoPS:n talous ajoi karille - seura pudottautuu Kakkoseen
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
09.12.2021

RoPS:n talous ajoi karille – seura pudottautuu Kakkoseen

Ykkösessä pelaavan RoPS:n tiedossa olleet haasteet talouden kanssa ovat osoittautuneet aikaisempaa pahemmiksi. Seura tiedotti luopuvansa Ykkösen paikastaan ja pudottautuvansa Kakkoseen, jossa sillä on jo ennestään akatemiajoukkue RFA.

RoPS:n tiedotteen mukaan miesten edustusjoukkueen pyörittäminen ammattilaistasolla on sille liian vaativa tehtävä tällä hetkellä. Edustusjoukkueen toiminta jatkuu Kakkosessa, johon se lähtee paikkakunnan omista junioreista koostuvalla joukkueella.

Tilanne on melkoisen uusi koko kotimaisessa jalkapalloskenessä, sillä RoPS:n logo on ollut yksi pysyvimmistä maamerkeistä valtakunnan kahdella ylimmällä sarjatasolla jo vuosikymmenten ajan. RoPS pelasi viimeksi II-divisioonassa kaudella 1978. Sen jälkeen seura on pelannut SM-sarjaa tai liigaa kaudet 1981, 1983-2001, 2004-2005, 2008-2009, 2011 ja viimeisen kerran 2013-2020.

RoPS ei koskaan voittanut Suomen mestaruutta, mutta se päätyi kahdesti hopealle. Suomen Cupin se voitti kahteen otteeseen - vuosina 1986 ja 2013. Päättyneellä kaudella RoPS sijoittui Ykkösessä toiseksi. Veikkausliigaan nousu tyssäsi liigakarsinnassa AC Oulua vastaan.

RoPS tunnettiin aiemmin yhtenä maamme vakavaraisimmista urheiluseuroista. Sen säästökuuri ei vaikuta naisten edustusjoukkueeseen eikä myöskään junioritoimintaan.

Miesten edustusjoukkueen toiminnan supistamisen lisäksi RoPS aikoo karsia kulujaan vähentämällä henkilöstöään. Pelaajistoon menevät rahat leikataan minimiin ja kaikki pelaajat ovat niin halutessaan vapaita etsimään uuden seuran. Velkataakkaa suunnitellaan kevennettävän seuran vanhan kivijalan, bingotalon myynnillä. Hintapyyntö on 2,85 miljoonaa euroa.

Talousvaikeudet, jotka eivät ole pelkästään koskettaneet jalkapalloseuroja, ovat olleet vahvasti esillä tänä syksynä. RoPS:n lisäksi Tikkurilan Palloseura luopui paikastaan Kansallisessa Liigassa. KPV joutui uuden eteen, kun sen pitkäaikainen rahoittaja Matti Laitinen vetäytyi seuran taustalta. KPV jatkaa kuitenkin pelaamistaan Ykkösessä ry-pohjalta. HIFK sai puolestaan sijoittajaryhmän taakseen turvaamaan seuran toiminnan jatkumisen Veikkausliigassa.

PEPO Lappeenranta nousee Ykköseen?

Suomen Palloliiton kilpailusääntöjen mukaisesti Kakkosen lohkoissa toiseksi sijoittuneista eniten pisteitä kerännyt seura on ensimmäisenä täydennysjonossa Ykköseen. PEPO Lappeenranta keräsi 48 pistettä, JJK Jyväskylä 46 ja FC Honka/Akatemia 39 pistettä. Näiden jälkeen vuoroaan kyttää pudonneista parhaiten sijoittunut joukkue, Klubi 04.

Kakkosen lohkojakoa ei ole tiettävästi vielä vahvistettu liittohallituksessa. Sen vuoksi Ykköseen nousevan seuran paikka täytetään ns. A-säännön mukaisesti. Sen perusteella lohkojen 11. sijoittuneista 24 pistettä kerännyt EPS saisi sarjapaikan takaisin Kakkosessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: