PalloTV - PEPO täydennetään Ykköseen
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
15.12.2021

PEPO täydennetään Ykköseen

PEPO Lappeenranta nousee kabinettien kautta Ykköseen. Paikka toiseksi ylimmällä sarjatasolla avautui, kun Rovaniemen Palloseura pudottautui Kakkoseen talousvaikeuksiensa vuoksi. PEPO oli täydennysjärjestyksessä ensimmäisenä kerättyään eniten pisteitä Kakkosen lohkoissaan toiseksi sijoittuneiden joukossa. JJK Jyväskylä ja FC Honka/Akatemia olisivat olleet seuraavina vuorossa.

Suomen Palloliiton liittohallitus vahvisti Ykkösen täydennyksen maanantaisessa kokouksessaan. Sarjojen täydennyksestä tiedotettiin kuitenkin vasta myöhään eilen illalla.

PEPO joutui harkitsemaan tarkkaan Ykköseen lähtöään. Eniten sitä askarruttivat talouden ja olosuhteiden tuomat haasteet.

Olosuhteiden osalta PEPO:a mietitytti erityisesti talven harjoittelu- sekä talven, kevään ja loppusyksyn kilpailuolosuhteet. Lappeenrannasta puuttuvat talvisin ison kentän ottelu- ja harjoittelumahdollisuudet. Seuran oman kuplahallin kentän mitat ovat 75 m x 44 m. Sikäli mikäli kaupungin ykkösareenana toimivan Kimpisen urheilukentän nurmi ei ole pelattavassa kunnossa, eivät Sammonlahden ja Ammattikoulun tekonurmet yllä tiloiltaan vaatimusten tasolle.

PEPO:n tiedotteen mukaan seuran Lappeenrannan kaupungin kanssa käymät keskustelut olosuhteiden kehittämisestä ovat sujuneet positiivisessa hengessä. Uuden sarjatason tuomaan menokehyksen kasvuun on löytynyt avain PEPO:n yhteistyökumppanien näyttämästä vihreästä valosta.

PEPO Lappeenranta on jo yli 60-vuotias jalkapalloseura. Sen juuret ovat Lappeen kuntaan perustetussa Uus-Lavolan Peli-Pojissa, jonka kotipaikka vaihtui Lappeenrannan kaupungin, Lauritsalan kauppalan ja Lappeen kunnan vuoden 1967 alussa voimaan astuneessa suuressa kuntaliitoksessa. Peli-Poikien nimi muuttui PEPO Lappeenrannaksi vuonna 2009, kun se yhdisti voimansa toisen paikallisen jalkapalloseuran, Rakuunat Juniorien, kanssa.

PEPO ei ole aikaisemmin pelannut Ykkösessä. Toiseksi korkeimman sarjatason jalkapallo ei kuitenkaan ole uppo-outoa Lappeenrannassa. LaPa:n ja LauTP:n fuusiosta syntynyt FC Lappeenranta, paremmin myöhemmällä nimellä tunnettu Rakuunat pelasi Ykkösessä yhdeksän kautta vuosina 1995-1996 ja 2000-2006. Rakuunat oli nousta Veikkausliigaan kaudella 2001, jolloin se hävisi karsinnan ensimmäisellä kierroksella FC Hämeenlinnalle yhteismaalein 0-4.

Lauritsalan Työväen Palloilijat puolestaan pelasi I-divisioonassa kolme peräkkäistä kautta vuosina 1985-1987. Heti avauskaudellaan LauTP:lle avautui mahdollisuus sarjanousuun, mutta se hävisi uusintaottelun toisesta sijasta Lahden Reippaalle. Tuona kautena MP nousi suoraan. Reipas hävisi karsintasarjan Kopareille yhteismaalein 2-3.

Pääsarjatasolla lappeenrantalaisseuroja ei ole koskaan nähty.

Lappeenranta on jalkapallon lisäksi vielä tunnetumpi jääkiekko- ja jääpallokaupunki. Liikuntapaikkarakentamiseen ollaan satsaamassa siellä niin julkisin kuin yksityisinkin varoin. Lappeenranta on saamassa lähivuosina mm. kokonaan uuden jäähallin, uuden sisäliikuntahallin sekä Suomen ensimmäisen jääpallohallin.

Artikkeliin liittyviä aiheita: