Tulevaisuuden nimiä SJK:n rinkiin – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Liigacup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
17.12.2021

Tulevaisuuden nimiä SJK:n rinkiin

SJK on tehnyt sopimuksen kahden nuoren pelaajan kanssa. Seinäjokisten käsi kävi jälleen kahmaisemassa RoPS:n jäämistöä, josta Tuomas Kaukua siirtyy SJK:n riveihin. Vertti Hänninen oli ensimmäinen RoPS:n pelaaja, joka jätti Napapiirin leveysasteet. Toinen uusi pelaaja on Borry Sabally, joka siirtyy lakeuksille Vantaan Jalkapalloseurasta.

Kaukua on 21-vuotias keskikenttäpelaaja, joka on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kokea jo Veikkausliigan ja Ykkösen tason. Koko uransa aikana RoPS:aa edustanut Kaukua pelasi ensimmäisen liigaottelunsa kaudella 2019. Kahden pääsarjavuoden aikana hänelle kertyi 23 ottelua ja kaksi maalia. Ykkösessä hän pelasi 25 ottelua viime kaudella.

– SJK:sta on hyvät vaikutelmat. Koko ikäni olen tähän asti asunut ja pelannut Rovaniemellä, ja nyt sain tämmöisen hyvän mahdollisuuden tulla tänne, niin en minä sitä halua jättää käyttämättä. Mukava on tulla tänne ja olen kuullut vain hyvää kaikesta täällä. Tuttuja pelaajia ollut ja on täällä ennestään, Kaukua kommentoi siirtoaan SJK:n verkkosivuilla.

Kaukuan lähtökohtainen pelipaikka on SJK:n akatemiajoukkueessa Ykkösessä. Hänen sopimuksensa koskee alkavaa kautta, mutta se sisältää optiot "tulevista vuosista".

Sabally on 19-vuotias keskikenttäpelaaja, joka pelasi viime kauden Kakkosen B-lohkossa kahdeksanneksi sijoittuneessa VJS:ssä. Sitä ennen hän kiersi pääkaupunkiseudun seuroja, joiden joukossa olivat mm. Tikkurilan Palloseura, Käpylän Pallo, PK Keski-Uusimaa ja Itä-Hakkilan Kilpa. Sabally pelasi TiPS:ssä Kolmosta, mutta muut olivat hänen edustamiensa juniorijoukkueiden seuroja.

– Täällä on hienot fasiliteetit ja uskon, että täällä on myös hyvä valmennus. Samalla siirryn Kakkosesta Ykköseen, joten tämä on iso askel mun uralla. Eli uskon, että kehityn täällä ja pääsen eteenpäin urallani, Sabally lausui SJK:n verkkosivuilla.

Saballyn sopimuksen runko on kaksivuotinen. Myös siinä on optio, jonka pituutta ei ole kuitenkaan paljastettu. Saballyn pelipaikka tulee olemaan niin ikään ensisijaisesti SJK Akatemia.

Artikkeliin liittyviä aiheita: