PalloTV - MP:lle kolme alakerran pelaajaa
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
05.01.2022

MP:lle kolme alakerran pelaajaa

Kuva: Mikko Rahikainen

MP on saanut riveihinsä kolme puolustuspään pelaajaa. Arttu Loukiainen, Juuso Tarvainen ja Väinö Vehkonen ovat allekirjoittaneet seuran kanssa pelaajasopimukset.

Vehkonen on kolmikosta kokonaan uusi pelaaja. Hän siirtyy Mikkeliin pelattuaan kolme edellistä kautta Klubi 04:n paidassa. Vasta 20-vuotiaan topparin kasvattajaseura on JJK, jonka riveissä hän pelasi Ykköstä jo kaudella 2018.

Mahdollisuus päästä pelaamaan Ykköstä sai Vehkosen jättämään pääkaupungin neonvalot taakseen ja siirtymään MP:n nuttuun.

– Olen iloinen, että pääsen pelaamaan Ykköstä taas tulevalla kaudella. Tavoitteena on auttaa joukkuetta omalla panoksella ottamalla iso rooli joukkueen alakerrassa, Vehkonen kommentoi MP:n lehdistötiedotteessa.

Vehkonen on MP:n valmentajalle Juha Pasojalle tuttu mies.

– Olen seurannut Väinön kehittymistä jo JJK:n junioreista asti ja sen jälkeen kolme vuotta Klubi 04:ssa. Yritin saada Väinöä Mikkeliin jo aiemmin, mutta voimassa oleva sopimus HJK:n kanssa oli haasteena.

– Nuorempana hän pelasi enemmän keskikentällä ja siitä on jäänyt hyvät avut pallolliseen pelaamiseen ja toki Klubissa
vietetty aika on sitä kehittänyt entisestään. Hän on isokokoinen ja juoksuvoimainen pelaaja, joka pärjää hyvin kaksinkamppailuissa. Vielä kun saadaan vähän räjähtävyyttä lisää, niin hyvä tulee, Pasoja valaisi 190-senttisen topparin ominaisuuksia.

Armeijan harmaista takaisin pelikentille

Vehkosta vuotta nuorempi Loukiainen on niin ikään keskuspuolustaja. Hän on MP:n oma kasvatti ja ollut seuran edustusjoukkueen harjoitusringissä. Varusmiespalvelu haittasi viime kauden kuvioita ja ainoat pelinsä Loukiainen pelasi MP:n farmikumppanin Savilahden Urheilijoiden riveissä Kolmosessa.

– Armeijan jälkeen on tosi hienoa päästä takaisin treenaamaan ja pelaamaan loistavaan ympäristöön. Odotan tulevaa kautta innoissani ja täynnä motivaatiota. Tavoitteenani on kehittyä pelaajana ja saada ehjä kausi alle.

Pasojan tähtäimessä on työntää Loukiainen ottamaan seuraavan askeleen urallaan.

– Are on seuran omia kasvatteja ja pelasi viime kaudella hyvän kauden farmioukkue SavU:ssa armeijasta huolimatta.

– Kehitystä tapahtui vaikkei vuosi kaikkinensa ollut optimaalinen harjoittelulle ja peleille. Hän on urheilullinen ja fyysisesti vahva pelaaja, joka haluaa panostaa jalkapalloon ensi kaudella ja uskon, että panostus tuottaa tulosta kehitysaskelina kohti parempaa topparipeliä.

Tarvainen jatkaa jo neljännen kauden

Puolustuslinjassa tai keskikentällä pelaavan Juuso Tarvaisen jatkosopimuksen MP julkaisi jo uuden vuoden tienoilla. Tarvainen alkaa olla mikkeliläisten vakiokalustoa. Hän pelasi viime kaudella 23 Ykkösen ottelussa, joista 17:ssä hän oli aloituskokoonpanossa. Tarvaiselle tuleva kausi on jo neljäs MP:n paidassa. Hän on pieksämäkeläisen jalkapallokoulun kasvatteja.

Sopimusten myötä valmentaja Pasoja on istuttamassa Tarvaista keskikentälle, vaikka hän pelasi viime vuonna mukiinmenevän kauden kolmen topparin puolustuslinjassa.

– Ei se ole mahdottomuus, etteikö hyvät otteet jatkuisi samalla paikalla myös ensi kaudella. Ajatus kuitenkin on, että Tare pelaa keskikentän keskellä ja sitä kautta tuo omia vahvuuksiaan, kuten riistää palloja ja voittaa kaksinkamppailuja, meidän pelaamiseemme.

Valokuvassa Väinö Vehkonen pelaamassa MP:n paidassa harjoitusturnauksen ottelua Ilvestä vastaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita: