PK-35 kiinnitti Tykkyläisen ja kolme nuorta Kakkosesta – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Liigacup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
08.01.2022

PK-35 kiinnitti Tykkyläisen ja kolme nuorta Kakkosesta

Helsinkiläinen PK-35 on tehnyt sopimukset neljän uuden pelaajan kanssa. Seura saa riveihinsä Nuutti Tykkyläisen (JIPPO), Willem Haapiainen (Ilves/2), Noah Kaijasillan (VJS) ja Muslim Markhiyevin (FC Kiffen). Tykkyläisen, Haapiaisen ja Kaijasillan sopimukset ovat yksivuotisia. Sen sijaan Markhiyevin sopimuksen pituus ei suorilta käsin käynyt selväksi PK-35:n tiedotteesta.

Uusien pelaajien myötä PK-35 vahvistaa lähinnä hyökkäyssuuntaan tapahtuvaa pelaamista. Tykkyläinen on vasemman laidan pelaaja, joka pystyy pelaamaan sekä linkkinä että puolustajana. Haapiainen on puhdas hyökkääjä. Kaijasilta on puolestaan hyökkäävä keskikenttäpelaaja ja Markhiyev viihtyy parhaiten keskellä kymppipaikan pelaajana.

Iältään uudet pelaajat ovat parhaimmassa läpimurtoiässä, parinkympin molemmin puolin.

Joensuun kasvatti uusiin ympyröihin

Tykkyläinen on ainoa, jolla on merkittävää ottelukokemusta Ykkösestä. Hän pelasi JIPPO:n paidassa täyden sarjan viime kaudella ja teki myös viisi maalia. Tykkyläinen on JIPPO:n oma kasvatti, joka kävi haistelemassa Kuopion tunnelmaa kausina 2016-2019. Kesken viimeisen KuPS-vuotensa hän siirtyi takaisin JIPPO:on.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi sai Tykkyläisestä kaipaamansa vasemman laidan pelaajan. Vaikka joensuulainen osaa myös puolustamisen, hänet istutetaan hyökkäävään rooliin.

– Päällimmäiset syyt minkä takia Nuutin joukkueeseen halusimme ovat hänen sitoutumisen ja ymmärryksen taso kollektiivisten asioiden hoitamiseen, kyky tuoda lisää dynaamisuutta laitapelaamiseemme, sekä kyky luoda uhkaa viimeisellä kolmanneksella myös tehojen muodossa. Tiedän, että Nuutilla on myös perusteet puolustamisen suhteen olemassa, mutta itsellä on vankka usko, että myös sen asian suhteen saamme hänen kapasiteettiaan nostettua, Raimi kommentoi PK-35:n verkkosivuilla.

– Hän viettää suurimmaksi osaksi aikaa vasemmalla laitakaistalla. Joensuusta siirtyneen Tommi Tainion mukana saimme monipuolisuutta, Nuutin mukana saamme enemmän spesifiä osaamista. Nuutti on kuitenkin siinä mielessä monikäyttöinen laitapelaaja, että hän pystyy pelaamaan laitahyökkääjänä, wingbackina sekä laitapuolustajana. Haluamme kuitenkin tuoda Nuutin hyökkäysosaamista esille pelipaikasta riippumatta.

Haapiainen hakee ehjää kautta

Willem Haapiaisen alla on rikkonainen edellinen kausi loukkaantumisesta johtuen. PK Keski-Uusimaan paidassa viimeiset juniorivuotensa ja ensimmäiset miesten pelinsä pelannut Haapiainen siirtyi viime kaudeksi Klubi 04:ään. Loukkaantuminen pilasi hyökkääjän alkukauden ja toipuminen vei pitkään. Sen jälkeen peliaikaa ei irronnut entiseen tapaan ja Haapiaisen tie vei lopulta Tampereelle Ilveksen organisaatioon.

Haapiainen pelasi loppukauden Ilveksen reserveissä ja seuran P20- eli vanhan termistön mukaan A-poikien joukkueessa. Tehokkuuttaan hän ei sairastuvalla menettänyt. Haapiainen pelasi 16 ottelua kahdessa Ilveksen joukkueessa ja teki niissä kahdeksan maalia.

– Viime vuonna loukkaannuin harjoituskauden aikana, ja kolmisen kuukautta meni siitä toipuessa. Koin treeneissä olevani hyvä, mutta en saanut valmentajalta peliaikaa, joten koimme, että olisi parempi lähteä hakemaan vastuuta muualle, Haapiainen kommentoi PK-35:n verkkosivuilla.

– Syksyllä sain hyvin vastuussa Ilveksessä. Sain itseluottamusta takaisin ja pääsin iskemään muutaman maalin. Se jätti lopulta kaudesta ihan ok maun. 

– Willem on isokokoinen 9-paikan pelaaja, jolta löytyy myös nopeusominaisuudet uhata selustassa olevaa tilaa juoksuillaan. Hän pystyy suojaamaan palloa paineen alla ja mikä tärkeintä, Willem on siellä missä 9-paikan pelaajan pitää olla, kun hyökkäyksiä laitetaan säppiin, päävalmentaja Raimi kommentoi Haapiaisen ominaisuuksia.

Kaijasilta haluaa edetä

Pääkaupunkiseudun seurat ovat tulleet tutuksi jalkapalloilija Petteri Kaijasillan pojalle Noahille. Hän on pelannut juniorina I-HK:ssa, TiPS:ssä, PKKU:ssa, Gnistanissa ja VJS:ssä. Miesten pelejä on Kaijasilta on ehtinyt pelata samojen seurojen lisäksi NJS:ssä. Viime kaudella hän edusti Vantaan Jalkapalloseuraa, jossa hän nousi merkittävään rooliin pelaten 22 ottelua ja tehden viisi maalia.

– Vastuu toi minulle lisää itseluottamusta ja koin olleeni Kakkosen tasolle hyvä pelaaja. Lisäksi fyysinen puoleni kehittyi viime vuoden aikana, olen vahvempi, räjähtävämpi ja nopeampi pelaaja nyt, mitä vuosi sitten, jo vuosi sitten talvella PK-35:n treeneissä piipahtanut Kaijasilta avasi viime kauttaan seuran verkkosivuilla.

Vahvan kauden jälkeen Kaijasilta hakee seuraavaa askelta urallaan ja uutta läpimurtoa nyt Ykkösen tasolla.

– Halusin viime kauden jälkeen edetä urallani ja PK vaikutti siihen sopivalta vaihtoehdolta. Olen kuullut paljon hyvää valmennuksesta, treenaamisesta ja koko ympäristöstä. Tuon joulukuun testijakson aikana käsitykseni vahvistui, joten sen jälkeen oli hyvä fiilis tehdä sopimus koko kaudesta. 

Päävalmentaja Raimi intoutuu kehumaan Kaijasiltaa hyvin analyyttisesti ja hienoin sivistyssanoin.

– Noah pystyy pelaamaan linjojen väleissä tunnistaen pallottomana syvyyssuunnan vaihtoehtoja ja liikesuuntia varsin hyvin. Hän omaa myös kapasiteettia jatkuviin kovatehoisiin kiihdytyksiin. Nopean askelfrekvenssin kääntyminen pallollisena antaa lähtökohdat tehokkaalle toiminnalle. Noah kykenee myös tukemaan joukkueen transitiopelaamista juoksuvoimaisena pelaajana.

Kiffenin luottopelaaja uusien haasteiden edessä

Markhiyev on Venäjällä syntynyt pelaaja, joka on kuitenkin pelannut pitkään Suomessa. Hänen pikkuveljensä Adam tunnetaan Suomen poikamaajoukkueista ja isänsä Umar kuulumisesta mm. FF Jaron ja SJK:n valmennustiimeihin. Marhiyevin kasvattiseura on FF Jaro, mutta hän muutti perheensä mukana Espooseen teini-ikäisenä.

Markhiyev aloitti Kakkosessa kaudella 2018. Tuolloin hän edusti HIFK:n reservijoukkuetta ja pelasi sen jälkeen ensin FC Viikingeissä sekä sen jälkeen kaksi viimeistä kautta FC Kiffenissä. Markhiyevillä on pelaajataustaa myös futsalissa, jota hän on pelannut piirisarjatasolla monta talvea.

PK-35:n muiden vahvistusten tavoin Markhiyev hakee myös seuraavaa askelta urallaan. Hän tiedostaa Ykkösen kovemmat vaatimukset.

– Koko toiminta Ykkösessä tulee olemaan kovempaa, mitä Kakkosessa. Vastassa olevat pelaajat ja joukkueet ovat laadukkaampia sekä koko pelin tempo tulee olemaan varmasti kovempi, mitä aikaisemmin urallani ja siihen minun täytyy tottua. Oikeanlaisella tekemisellä treenikentällä se varmasti onnistuu, Markhiyev kommentoi PK-35:n verkkosivuilla.

Niin pelaaja kuin päävalmentaja Raimi pitävät luovuutta Markhiyevin parhaana ominaisuutena.

– Pyrin kentällä hieman aina odottamattomiin ratkaisuihin, mitä vastustaja ei välttämättä osaa ennustaa. Olen luovapelaaja keskikentällä, ja sitä kautta minulta löytyy hyvä pelisilmä. Koen, että minulla on hyvä syöttövalikoima lyhyisiin sekä pitkiin vaihtoehtoihin. Ykkösessä pärjäämisen kannalta olisi tärkeää, että pystyn paremmin fyysisesti kamppailemaan keskikentällä, Markhiyev analysoi itseään.

– Musulta löytyy paljon spesifiä osaamista. Hän hallitsee käytettävissä olevaa tilaa ahtaissakin tiloissa taidokkaasti, ja hän osaa myös luoda tilaa itselleen taitavasti. Musu kykenee löytämään pieniä välejä syötöillään ja pelaamaan kombinaatioita hyvällä tasolla, Raimi puolestaan kommentoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita: