PalloTV - Nyt saa juhlia - Suomi futsalin EM-puolivälieriin!
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
28.01.2022

Nyt saa juhlia – Suomi futsalin EM-puolivälieriin!

Slovenia - Suomi 1-2 (0-0)

Suomi raivasi tiensä futsalin EM-kisojen puolivälieriin. Suomi löi Slovenian maalein 2-1 (0-0) alkulohkonsa viimeisen kierroksen jännittävässä trillerissä. Jatkopaikka varmistui lopullisesti, kun Kazakstan hoiti oman leiviskänsä kaatamalla Italian 4-1 (2-1). Kazakstan voitti lohkon seitsemällä pisteellä ja Suomi sijoittui toiseksi neljällä pisteellään. Italia ja Slovenia jäivät lopulta ilman voittoa.

Kaunista ja komeaa katsomaan tulleet joutuivat pettymään, sillä pelin taso ei noussut kovin korkeaksi. Kumpikin maajoukkue lähti otteluun puolustuspelin kautta ja pelasi erittäin tarkasti varoen virheitä. Suomen osalta hyökkäyspeli oli vaatimattominta, mitä tähän asti on nähty. Muun muassa ne komeat erikoistilannemaalit, joilla Italialta varmistettiin tasapelipiste, loistivat poissaolollaan.

Oma osansa hyökkäyspelin puutteissa oli Juha-Matti Savolaisen kehuttujen pitkien avausten heikossa laadussa. Ne eivät löytäneet kohteitaan - paitsi kerran tärkeimmällä hetkellä, kun torjunnan jälkeen hän avasi pitkällä ja pallo lensi 1-0 tilanteessa Slovenian tyhjään maaliin. Tässä vaiheessa Slovenia pelasi jo pakkopeliään ja lentävä maalivahti eli viides kenttäpelaaja, jolla on maalivahdin oikeudet, oli mukana.

Suomen maajoukkueet näyttävät erikoistuvan erikoisiin maaleihin. Jalkapallon puolella Helmarien taival EM-kisoihin tasoittui Amanda Rantasen naamamaalilla. Futsal-miesten marssi kohti pudotuspelejä alkoi puolestaan, kun tolpalle vapaaksi unohdettu Juhana Jyrkiäinen ohjasi Iiro Vanhan syötön lantiollaan Slovenian verkon perukoille.

Slovenian pakkopeli tuotti kerran tulosta. Nejc Hozjan latasi keskeltä kavennuksen reilu kaksi minuuttia ennen päätössummerin soittoa. Loppu oli hermoja raastavaa katsottavaa ja television ääressä monen futsal-fanin pumppu hakkasi kahta sataa. Sekunnit hupenivat kellossa tuskastuttavan hitaasti ja välillä Suomen pelaajat näyttivät purkavan pallon jopa turhankin hanakasti. Pelot eivät käyneet toteen ja Suomi pääsi juhlimaan pudotuspelipaikkaa ensimmäisissä kisoissaan.

Puolivälierävastus selviää tämän illan myöhäisotteluissa. Suomi saa vastaansa A-lohkon voittajan, joksi Portugali on äärimmäisen vahva ehdokas. Ukraina ja Alankomaat ovat muut tarjokkaat - tosin kisaisäntien mahdollisuudet lohkovoiton nappaamiseen ovat häviävän pienet.

Suomen puolivälierä pelataan maanantaina. Kaikki pudotuspelit pelataan Amsterdamin Ziggo Domessa.

Pe 28.1.2022, Amsterdam, Ziggo Dome
Slovenia - Suomi 1-2 (0-0)
32:11 0-1 Juhana Jyrkiäinen
34:44 0-2 Juha-Matti Savolainen
37:54 1-2 Nejc Hozjan

Artikkeliin liittyviä aiheita: