PalloTV - FF Jaro tarjoaa katetta puheilleen - Okoye ja Tendeng seuraan
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
31.01.2022

FF Jaro tarjoaa katetta puheilleen – Okoye ja Tendeng seuraan

Toimitusjohtaja Haga: "Tällä hetkellä emme etsi lisää pelaajia."

Pietarsaaren Jaro on kasaamassa itselleen Ykköseen miehistöä, jolla pitäisi olla rahkeita vastata seuran asettamiin nousutavoitteisiin. Seura on solminut pelaajasopimukset kahden Veikkausliigasta tutun pelaajan kanssa. Frankline Okoye ja Emile Paul Tendeng pukeutuvat alkaneella kaudella FF Jaron punanuttuun. Molemmat siirtyvät Pietarsaareen IFK Mariehamnin riveistä.

Okoye on nigerialainen (kuvassa vasemmalla) toppari, joka tuli Suomeen kaudeksi 2018. Hän teki kolmivuotisen sopimuksen KuPS:n kanssa, mutta hän pelasi farmiseura KuFu:n riveissä Kakkosta sekä poikien SM-sarjaa omassa seurassaan.

Okoyen sopimus purettiin ensimmäisen kauden jälkeen. Hän palasi yhden kauden mittaisen Viron visiitin jälkeen Suomeen ja IFK Mariehamniin. Virossa hänen seuransa oli JK Tammeka. Okoyen tilillä on 27 liigaottelua.

Emile Paul Tendeng (kuvassa oikealla) on puolestaan senegalilainen hyökkäävä keskikenttäpelaaja. Hän tuli Suomeen jo kaudeksi 2016 ja on viihtynyt näillä perukoilla siitä lähtien. Tendengin ensimmäinen seura Suomessa oli Ilves ja hänet valittiin vuoden liigapelaajaksi heti debyyttikaudellaan. Tendeng siirtyi Tampereelta SJK:hon, josta hän palasi yhden kauden jälkeen takaisin Ilvekseen. Tendeng pelasi Maarianhaminassa yhden kauden.

Tendeng on pelannut 118 liigaottelua ja tehnyt niissä kymmenen maalia. Hän on edustanut kotimaataan Senegalia myös maajoukkuetasolla. Tendengin tilillä on yksi miesten A-maaottelu ja kuusi U23-poikien ottelua.

Tendengin saaminen Ykköseen on Jarolta kova kaappaus. Vielä muutama päivä sitten IFK Mariehamnin seurajohtaja Peter Mattsson väläytteli Ålandstidningenin haastattelussa Tendengin mahdollista jatkoa.

Jaron toimitusjohtaja Fredrik Haga onkin erittäin tyytyväinen värväykseensä ja tietää saalistaneensa ison kalan.

– Olemme tietenkin erittäin tyytyväisiä siihen, että saimme tämän tasoisen pelaajan joukkueeseen, Haga kommentoi seuran kotisivuilla.

– Emile tuo ryhmään valtavan paljon kokemusta ja taitoa ja hän toimii hyvänä esikuvana nuoremmille pelaajille. Tendeng tuo enemmän monipuolisuutta hyökkäyspeliimme, sillä hän voi pelata usealla pelipaikalla. Lisäksi hän tuo lisää johtajuutta kentälle.

Tendengin hankinta sinetöi Jaron kokoonpanon tulevaksi kaudeksi. Hagan mukaan seura ei liiku enää pelaajamarkkinoilla.

– Tämän sopimuksen myötä meillä on nyt 20 sopimuspelaajaa ja ryhmä on periaatteessa valmis. Tällä hetkellä emme ainakaan etsi lisää pelaajia joukkueeseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita: