Portugali liian vahva – Suomi kaatui saappaat jalassa – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
31.01.2022

Portugali liian vahva – Suomi kaatui saappaat jalassa

Portugali - Suomi 3-2 (2-1)

Suomen taival futsalin EM-kisoissa päättyi putoamiseen puolivälierissä. Portugali voitti Suomen 3-2 (2-1), mutta kuten numerotkin osoittavat, lauleskellen lusitaanien paikka välierissä ei irronnut. Portugali joutui painamaan täydet 40 minuuttia jatkopaikkansa eteen. Suomi kaatui, mutta kaatui urheasti yhdelle maailman parhaista - taistellen saappaat jalassa.

Ottelu oli tasokkaampi ja viihdyttävämpi, mitä edellinen jatkopaikan ratkaissut peli Sloveniaa vastaan oli. Suomi oli valmistautunut hyvin ja oli valmis kohtaamaan haasteensa. Heti ensimmäisistä sekunneista lähtien kävi kuitenkin selväksi, minkä vuoksi Portugali on puolustava maailman- ja Euroopan mestari eikä ole myöskään hävinnyt yhtään maaottelua vuosikausiin. Tasapelejä on matkan varrelle toki mahtunut.

Pallo liikkui salamannopeasti pelaajalta toiselle ja Portugali oli ottelun hallitsevampi osapuoli suurimman osan ajasta. Suomi pelasi kaikesta huolimatta omaa rohkeaa korkean prässin peliään, mikä sai jopa portugalilaisten tasoisten pelaajien pasmat välillä solmuun. Vastassa oli joukkuepelaamisessa ja yksilötaidoissa niin vahva ryhmä, että joka kerta kun suomalaisille sattui puolustusvirhe, verkossa soi armotta. Soi, vaikka Juha-Matti Savolainen teki kaikkensa mainioilla torjunnoillaan pitääkseen maalinsa koskemattomana.

Kaukana tasapeli ja jatko-otteluun meno ei ollut. Lopussa, kun Suomi haki tasoitusta lentävän maalivahdin avulla, Panu Autio laukoi tulisesti. Jostain kuitenkin ilmestyi Portugalin maalivahdin Andre Sousan jalka, joka torjui pallon sivurajasta yli.

Erikoistilanteet olivat jälleen Suomen vahvuuksia. Miika Hosio pääsi esittelemään taas huuhkajatuuletustaan, kun hän ohjasi Henri Alamikkotervon ampuman vapaapotkun rinnalla Portugalin maaliin. Panu Autio vastasi toisesta maalista. Hän ampui Jukka Kytölän syöttämän sivurajapotkun vasemman tolpan kautta Sousan selän taakse.

Afonso Jesus ja voittomaalin viimeistellyt Miguel Ângelo vastasivat Portugalin osumista.

Aution ja Hosion kaltaiset kokeneet pelaajat kantoivat Suomen joukkuetta näissä ensimmäisissä arvokisoissa. On kuitenkin ilahduttavaa huomata, että perässä tulee myös uusia vastuunkantajia. Ainakin nuorisokaartiin kuuluva Alamikkotervo piirrätytti nimensä monen futsal-skoutin ruutuvihkoon. Hänen pelit eivät välttämättä kauaa Suomen kentillä jatku.

Ma 31.1.2022, Amsterdam, Ziggo Dome
Portugali - Suomi 3-2 (2-1)
03:38 1-0 Afonso Jesus
09:30 1-1 Miika Hosio
14:47 2-1 Afonso Jesus
26:54 2-2 Panu Autio
29:14 3-2 Miguel Ângelo

Artikkeliin liittyviä aiheita: