PalloTV - Tulos parani, peli ei
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
19.02.2022

Tulos parani, peli ei

Hollanti - Suomi 3-0 (2-0)

Suomen naisten maajoukkue jatkoi mollivoittoisella linjalla Tournoi de Francessa. Helmarit kohtasi turnauksen toisessa ottelussa Hollannin, joka oli selkeästi parempi lukemin 3-0 (2-0). Suorastaan kaaosmaisen Ranska-ottelun jälkeen tulos paperilla parani, mutta esitys, jolla numerot tehtiin, ei juurikaan. Vastus oli vain astetta tai paria köykäisempi kuin Ranska.

Suomi lähti otteluun uusitulla kokoonpanolla. Eveliina Summanen oli ainoa pelaaja, joka säilytti paikkansa avauskokoonpanossa. Muut pelaajat saivat komennuksen vaihtopenkille ja uudet nimet pääsivät esittelemään taitojaan valmentaja Anna Signeulille.

Avainpelaajien penkitys ei suinkaan ollut koulutus- tai kyykytyskysymys, vaan turnausmuotoisessa tapahtumassa on tilaisuus tehdä kokeiluja ja antaa myös lepoaikaa. Niin pitääkin. Samojen pelaajien kuormittaminen tietää vain turhia loukkaantumisia. Hollanti oli samalla linjalla ja lepuutti suurinta osaa Brasiliaa vastaan pelatun ottelun miehistöstään.

Vaikka hollantilaisten ykköstähdet istuivat penkillä, ei se kentällä juurikaan näkynyt. Suomi oli pahasti alakynnessä suurimman osan ottelusta. Ottelun tempo oli edelliseen verrattuna huomattavasti matalampi, minkä ansiosta suomalaispelaajat välttyivät Ranska-ottelun sekasortoiselta paniikkipuolustamiselta.

Lepuutuksesta huolimatta Hollanti tuli vahvasti eikä antanut Suomelle minkäänlaista saumaa omaan peliin. Kolme maalia on suht normaali lukema, mutta esimerkiksi 13 kulmapotkua kertoo siitä voimasta, jolla hollantilaiset hitaasti vyöryivät Suomen maalille kerta toisensa jälkeen.

Suomi aloitti pelin ennakkoluulottomasti ja pirteästi. Korkea prässi sai Hollannin pelin avaamisen vaikeuksiin, mutta tätä iloa ei kauaa kestänyt. Viimeistään vartin kohdalla kentällä oli enää yksi antaja ja yksi vastaanottaja. Amanda Rantasen ohilaukaus jäi ainoaksi maalintekoyritykseksi tässä vaiheessa.

Suomen toinen etsikkoaika oli ottelun viimeisellä vartilla, jolloin Hollanti löysäsi jo selvästi kaasuaan. Helmarit loi muutaman puolittaisen maalipaikan ja sai pari kulmapotkuakin, mutta todellista vaaraa Hollannin maalille ei saatu tässäkään pelissä luotua. Tilastojen takana Suomella oli joitain mahdollisuuksia rakentaa hitaita hyökkäyksiä, mutta avaukset olivat luokattomia limboja toinen toisensa perään.

Suomi sai puolustuspäässä osin hyviä ja osin huonoja uutisia. Aluepuolustukseen siirtyminen piti huolen siitä, ettei Hollannin kulmapotkuista ollut juurikaan vaaraa. Sen sijaan henkilökohtaisia virheitä sattui aivan liikaa ja niistä Hollanti rankaisi armotta. Kaikki maalit rakennettiin enemmän tai vähemmän oikean laidan kautta, joka vuoti pahasti. Maalin edustan puolustamisessa ja kommunikaatiossa oli myös parantamisen varaa.

Aikaeron ja matkustamisen rasituksista toipunut Natalia Kuikka sekä tauon jälkeen kentälle juossut Ria Öling olivat Helmarien parhaita pelaajia.

Tournoi de France päättyy tiistaina, jolloin Suomi saa vastaansa Brasilian. Ottelu pelataan Caenissa, joka on noin tunnin ajomatkan päässä Le Havresta.

La 19.2.2022, Le Havre, Stade Océane
Hollanti - Suomi 3-0 (2-0)
24. 1-0 Caitlin Dijkstra
36. 2-0 Katja Snoeijs
49. 3-0 Katja Snoeijs

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: