PalloTV - Suomen U18 kohtaa Walesin
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
09.03.2022

Suomen U18 kohtaa Walesin

Joukkue nimetty - Juho Rantala tuuraa päävalmentajaa.

Suomen U18-poikien maajoukkue matkustaa kaksoismaaotteluun Brittein saarille loppukuusta. Suomi kohtaa Walesin 25. ja 28. maaliskuuta. Ottelut pelataan Walesin koillisosassa Wrexhamissa, joka sijaitsee melko lähellä Liverpoolia ja Manchesteria.

Kaksoismaaotteluun nimetty joukkue julkistettiin tänään.

Suomi joutuu otteluihin ilman päävalmentajaansa Peter Lundbergiä, joka on samaan aikaan vetämässä vuotta vanhempien ikäluokkaa sen EM-jatkokarsintaturnauksessa Vantaalla ja Helsingissä. Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Juho Rantala joutuu kiskomaan haalarit ylleen ja tuuraa Lundbergiä U18-joukkueen peräsimessä.

Rantala pääsee valmiiksi katettuun pöytään. Lundberg on nimennyt joukkueen ja tehnyt esivalmistelut maaotteluita varten.

Walesia vastaan pelattavat ottelut koetaan tärkeiksi, sillä koronaepidemian tuomien rajoitusten vuoksi yhteiset pelitapahtumat ovat olleet kortilla.

– Joukkueelle on todella tärkeää saada kaksi kovatasoista ottelua. Tämä ikäluokka pelasi viime vuonna vain kaksi maaottelua, ja he ovat kärsineet paljon koronan takia. Wales on meille täydellinen vastus tähän paikkaan, Lundberg kommentoi Palloliiton verkkosivuilla.

Joukkueen viimeiset tapahtumat U18-ikäluokassa ovat kesäkuussa, kun Suomi osallistuu kolmen maan turnaukseen Ruotsissa. Isäntämaan lisäksi Suomi saa vastaansa Unkarin.

Nuorten kansainvälinen ikäluokitus seuraa Etelä- ja Keski-Euroopan mukaista syksy-kevät -rytmitystä. Tämä ikäluokka pääseekin taistelemaan U19:n EM-kisapaikoista Kroatiassa marraskuussa, jolloin Suomi kohtaa isäntämaan lisäksi Israelin ja Färsaaret. Sitä ennen vauhdikkaan vuoden ohjelmassa on Serbiassa pelattava turnaus, johon Ranska ja Ukraina osallistuvat myös.

Nimetty joukkue:
Yanick Abayomi (Chemnitzer FC)
Badreddine Bushara (Ilves)
Kaius Hardén (HJK)
Aleksi Heino (VfL Wolfsburg)
Altti Hellemaa (KäPa)
Urho Huhtamäki (FC Honka)
Jesse Kilo (Hamburger SV)
Niilo Kujasalo (HJK)
Leo Kyllönen (Ilves)
Otto Lehtisalo (FC Inter)
Otso Liimatta (AC Oulu)
Arttu Lötjönen (FC Jazz)
Samuli Miettinen (KuPS)
Anton Munukka (FC Lahti)
Otto-Eemeli Niemelä (FC Honka)
Luka Nokelainen (KäPa)
Chris Ottia (FC Honka)
Aleksi Partanen (HJK)
Daniel Rökman (HJK)
Jimi Tauriainen (Chelsea FC)
Isak Vidjeskog (Kalmar FF)
Onni Viljamaa (KäPa)
Miska Ylitolva (HJK)

Artikkeliin liittyviä aiheita: