PalloTV - Huuhkajat valmiina Espanjaan - Kanervalle jatkosopimus
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
16.03.2022

Huuhkajat valmiina Espanjaan – Kanervalle jatkosopimus

17-vuotias Miska Ylitolva yllätysbongaus.

Huuhkajat pelaa kaksi harjoitusmaaottelua Islantia ja Slovakiaa vastaan. Päävalmentaja Markku Kanervan nimeämä joukkue Espanjassa pidettävälle leirille julkaistiin tänään. Suomi kohtaa Islannin la 26. päivä maaliskuuta ja Slovakian kolme päivää myöhemmin ti 29. päivä maaliskuuta. Molemmat ottelut pelataan Murciassa, joka sijaitsee vajaan 250 kilometrin päässä Valenciasta lounaaseen.

Espanjaan lähtevän joukkueen runko on pitkälti sama kuin Huuhkajien viime kauden päättäneissä MM-karsintaotteluissa. Kanervan nimeämässä joukkueessa on tapahtunut seitsemän muutosta. Bosniaa ja Ranskaa vastaan pelattuihin karsintaotteluihin nimetyistä puuttuvat maajoukkueuransa lopettaneet Paulus Arajuuri ja Joona Toivio sekä Albin Granlund, Nicholas Hämäläinen, Fredrik Jensen, Juha Pirinen ja Jukka Raitala.

Kokoonpanosta puuttuvien tilalle on kutsuttu Nikolai Alho, Richard Jensen, Benjamin Källman, Lassi Lappalainen, Lucas Lingman, Sauli Väisänen ja Miska Ylitolva. Jensenin, Lingmanin ja Ylitolvan osalta kyseessä on A-maajoukkuedebyytti. Erityisesti 17-vuotiaan Ylitolvan nimeäminen yllätti täydellisesti.

– Valitettavasti meidän tammikuun leiri Portugalissa peruuntui. Nyt meillä on kuitenkin kaksi kesäkuussa käynnistyvään Nations Leagueen valmistavaa maaottelua. On kiva pitkästä aikaa päästä tekemään töitä pelaajien kanssa ja kyllä tässä tietyt pelaajat saavat niitä näytönpaikkoja myös ajatellen kesän pelejä, päävalmentaja Kanerva kommentoi Palloliiton verkkosivuilla.

Kanervalle jatkosopimus kauden 2024 loppuun

Huuhkajien joukkueen julkistusta väritti myös toinen maajoukkuetta koskeva uutinen. Kanerva jatkaa päävalmentajana ainakin kauden 2024 loppuun. Sopimus kattaa tulevat EM-karsinnat ja mahdollisen EM-lopputurnauksen lisäksi ensi kesän Kansojen Liigan sekä EM-lopputurnauksen jälkeen mahdollisesti pelattavan seuraavan Kansojen Liigan kauden.

Jatkosopimuksen myötä Kanerva pääsee huojentunein mielin Espanjan leirille.

– Tunnelmat ovat hyvät jatkosopimuksesta ja kiitän Palloliittoa luottamuksesta. Ilmeisesti tässä on joitain asioita tehty oikein, että sain tämän jatkosopimuksen. Innolla lähden toteuttamaan seuraavia projekteja, joita tässä on lähivuosina edessä, Kanerva kommentoi.

Suomi lähtee Kanervan johdolla tavoittelemaan paikkaa Saksassa järjestettäviin EM-kisoihin 2024. Puheenjohtaja Ari Lahden mukaan Palloliitto halusi jatkosopimuksella taata uudelle projektille työrauhan alusta lähtien ilman epävarmuutta tai julkista keskustelua valmentajakysymyksestä.

– Kanerva on osoittanut kykynsä pelin kehittäjänä ja tuloksen tekijänä. Halusimme luoda hänelle työrauhan rakentaa joukkuetta, jonka iso tavoite on asetettu seuraaviin EM-kisoihin. Se matka käynnistyy nyt, Lahti paaluttaa.

– Kanerva on hyvien tulosten rinnalla luonut Huuhkajiin jatkuvuutta ja samalla uudistanut joukkuetta määrätietoisesti ja järjestelmällisesti tulevaisuutta ajatellen. Sillä on suomalaiselle jalkapallolle suuri arvo.

Kanerva on valmentanut Huuhkajia joulukuusta 2016 lähtien sen jälkeen, kun ilman voittoja päävalmentajana jäänyt ruotsalainen Hans Backe sai potkut. Pitkän linjan palloliittolaisena Kanerva oli vastaavassa paikassa aikaisemminkin, kun hän nousi kahdesti väliaikaiseksi päävalmentajaksi. Kanerva valmensi Huuhkajia keväällä 2011 ja loppuvuoden 2015. Kanerva korvasi silloinkin kaksi erotettua valmentajaa - ensin Stuart Baxterin tilalle yhden ottelun ajaksi tulleen Olli Huttusen ja sen jälkeen Mika-Matti Paatelaisen.

A-maajoukkueen päävalmentajuuden lisäksi Kanerva on ollut maajoukkueen valmennusryhmässä ja U21-poikien peräsimessä. Hänen työnsä on laajalti tunnustettu - kirkkaimpana kruununa valinta Vuoden Valmentajaksi ennätykselliset neljä kertaa, joista kolme peräkkäisinä vuosina 2018-2020.

Nimetty joukkue:
Carljohan Eriksson, mv (Dundee United FC)
Lukas Hradecky, mv (Bayer 04 Leverkusen)
Jesse Joronen, mv (Brescia Calcio)
Nikolai Alho (Volos NPS)
Marcus Forss (Hull City)
Robert Ivanov (Warta Poznan)
Richard Jensen (Roda JC)
Glen Kamara (Rangers FC)
Benjamin Källman (FC Inter)
Lassi Lappalainen (CF Montréal)
Lucas Lingman (Helsingborgs IF)
Robin Lod (Minnesota United FC)
Ilmari Niskanen (Dundee United FC)
Urho Nissilä (Suwon FC)
Daniel O’Shaughnessy (Karlsruher SC)
Joel Pohjanpalo (Caykur Rizespor)
Teemu Pukki (Norwich City)
Rasmus Schüller (Djurgårdens IF)
Robert Taylor (Inter Miami CF)
Miro Tenho (HJK)
Jere Uronen (Stade Brestois 29)
Onni Valakari (Pafos FC)
Leo Väisänen (IF Elfsborg)
Sauli Väisänen (Cosenza Calcio)
Miska Ylitolva (HJK)

Huuhkajien valmennusryhmään kuuluva Mika Nurmela PalloTV:n vieraana lähipäivinä!

Artikkeliin liittyviä aiheita: