PalloTV - TPS:n keskikentälle kova vahvistus
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
17.03.2022

TPS:n keskikentälle kova vahvistus

Kuva: TPS

Anthony Annan siirtyy FC Interistä paikalliskilpailijan riveihin.

Uuteen sarjakauteen Ykkösessä valmistautuva TPS nappasi itselleen kovan luokan vahvistuksen. Seura teki 1+1 -vuotisen sopimuksen ghanalaisen keskikenttäpelaajan Anthony Annanin kanssa.

Annan siirtyy FC Interistä, jossa hän pelasi viimeiset kolme kautta. Sitä ennen Annan ehti edustaa HJK:ta neljän kauden ajan vuosina 2014 ja 2016-2018. Annan on pelannut Suomessa 121 liigaottelua. Hänen kotimaisiin meriitteihin kuuluvat mm. kolme Suomen mestaruutta ja valinta Veikkausliigan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi kaudella 2017.

TPS:n päävalmentajalle Jonatan Johanssonille 35-vuotias Annan on tärkeä osa keskikentän palapelissä.

– Hän tuo kokemusta ja johtajuutta keskikentällemme. Hän on hyvä organisoimaan joukkueen peliä pallollisena ja myös pallottomana, Johansson kommentoi TPS:n verkkosivuilla.

Annanin meriitit eivät rajoitu pelkästään Suomeen. Hän on pelannut 64 ottelua kotimaansa Ghanan maajoukkueessa. Yksi uran kohokohdista oli täysien minuuttien kellottaminen Etelä-Afrikan järjestämissä MM-kisoissa 2010.

Suomen lisäksi Annan on pelannut Saksan, Espanjan, Hollannin, Norjan ja Israelin pääsarjoissa. Hänen viimeisin eurokomennuksensa oli alkuvuodesta 2019 saman vuoden elokuuhun, jolloin Annan pelasi Beitar Jerusalemissa.

Valtava määrä kokemusta on yksi asia, miksi Johansson luottaa Annaniin.

– Annanilla on paljon kokemusta kovista peleistä. On tärkeää, että joukkueessa on kokeneita pelaajia, jotka pystyvät ottamaan paineet hartioilleen ja pysymään rauhallisina tiukoissakin paikoissa. Meillä ei ehkä ollut viime kauden joukkueessa tarpeeksi kokeneita pelaajia, Johansson analysoi TPS:n verkkosivuilla.

Meriittien kovuutta avaa myös sekin, että jalkapallomarkkinoista hyvin perillä olevan Transfermarktin mukaan Annanin arvo on ollut parhaimmillaan kolme miljoonaa euroa. Vuosien varrella hänestä maksettujen siirtokorvausten ja pelaajalainojen yhteissumma on 4,2 miljoonaa.

Annan ei ole pelikelpoinen lauantaina, kun TPS kohtaa FF Jaron Ykköscupin finaalissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: