PalloTV - Ykköscupin voitto Pietarsaareen
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
19.03.2022

Ykköscupin voitto Pietarsaareen

TPS - FF Jaro 1-2 (0-1)

Turku jäi ilman talvisarjojen mestaruutta tänä vuonna. FC Honka vei Liigacupin ja FF Jaro jätti TPS:n nuolemaan näppejään Ykköscupin finaalissa. Lopputulos oli 2-1 (1-0) pietarsaarelaisten hyväksi. FF Jaro sai 10 000 euron shekin palkkioksi voitostaan, TPS:n pankkitilille kilahtaa 3 000 euroa.

Loppuottelun olosuhteet eivät olleet helpoimmasta päästä Turun Kupittaan tekonurmella. Kentän suuntaisesti puhalsi navakka tuuli, joka vaikutti TPS:n hyökkäämiseen ensimmäisellä ja FF Jaron toisella puoliajalla. Matalalla ollut alkuillan kevätaurinko paistoi myös pahasti toiseen päätyyn.

Finaalissa kohtasi kaksi joukkuetta, joiden puolustuspeli oli ollut rautaista Ykköscupin aikaisemissa otteluissa. TPS oli päästänyt vain kaksi maalia ja FF Jaron verkkoon oli tehty varsinaisella peliajalla neljä osumaa. Tämän myös huomasi kenttätapahtumissa. Kolme maalia näki päivänvalon, mutta suurimmaksi osaksi pelaaminen oli enemmän keskikentän vääntämistä kuin hyökkäävän jalkapallon juhlaa.

TPS kompastui hävittyihin kaksinkamppailuihin ja huonoon syöttöpeliin. Hyökkäämisen sama aneemisuus, joka turkulaisten peliä riivasi viime kaudella, näkyi myös tässä ottelussa. Liekö haastavista olosuhteista ollut kyse, mutta parin erikoistilanteen lisäksi TPS sai vain yhden Rasmus Holman laukauksen aikaiseksi koko ensimmäisen kolmivarttisen aikana. Tauon jälkeen TPS pikkuisen piristyi, mutta todellinen uhka Jaron maalille jäi luomatta.

Guillermo Sotelo ja Albijon Muzaci osuivat pilkuilta. Rangaistuspotkut tuomittiin, kun Holma lanasi Jim Myrevikin. Franklin Okoye puolestaan kamppasi Jasper Jalosen tuomion arvoisesti. Täksi kaudeksi Oulusta Pietarsaareen palannut Severi Kähkönen teki ainoan pelitilanne- ja ottelun voittomaalin hienon yksilösuorituksen sekä komean yläkulmalaukauksen päätteeksi.

TPS - FF Jaro 1-2 (0-1)
18. 0-1 Guillermo Sotelo (rp)
56. 1-1 Albijon Muzaci (rp)
63. 1-2 Severi Kähkönen
yleisöä: 346

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: