PalloTV - Belgia liian kova pala Minihuuhkajille

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
23.03.2022

Belgia liian kova pala Minihuuhkajille

Suomi - Belgia 1-3 (0-2)

Yksi U19-poikien EM-jatkokarsintalohkoista käynnistyi Vantaalla tänään. Minihuuhkajat sai avausottelussa vastaansa Belgian, joka osoittautui suomalaisille liian isoksi palaksi nieltäväksi. Belgia oli himmennetyinkin lyhdyin parempi maalein 3-1 (2-0). Saksan ja Italian välinen päiväpeli päättyi pistejakoon maalein 2-2 (0-1).

Suomen ja Belgian välinen ottelu voidaan jakaa karkeasti kolmeen osaan. Ensimmäinen kesti reilun vartin verran, jonka aikana Belgia näytti joukkueena ihan tavalliselta kuolevaiselta. Suomi pysyi hyvin vastustajan kyydissä mukana ja piti Belgian nimivahvaa ryhmää hyvin aisoissa. Vaarallisia tilanteita ei nähty kummassakaan päässä ellei sellaiseksi lasketa Luca Hyryläisen ohipuskua aivan ottelun alkuminuuteilla.

Tunnustelevan alun jälkeen Belgialle avautui tilaisuus, jollaisia nämä maailmanluokan tähdet eivät jätä käyttämättä hyväkseen. Belgian ensimmäisen kulmapotkun jälkitilanteessa Minihuuhkajien Leo Walta yritti maassa pelaten tyrkätä palloa väljemmille vesille. Pallo sattui menemään ainoaan, pinta-alaltaan ulkohuussin kokoiseen vapaaseen tilaan ja suoraan Johan Bakayokon nokan alle. PSV Eindhovenin organisaatiossa pelaava Bakayoko ei erehtynyt, vaan tälläsi vasurilla komean kudin yläkulmaan.

Ottelu ratkaistiin muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Miika Koskelan liukutaklaus kaatoi Mario Stroeykensin. Pallo vietiin pilkulle ja rikottu pelaaja itse ampui Belgian 2-0 johtoon. Minihuuhkajien maalivahti Hemmo Riihimäki oli hyvin mukana, mutta ei saanut käsiään kunnolla vedon tielle. Kaksi paikkaa ja kaksi maalia oli murhaavan tehokas saldo Belgialle.

Toisen maalin jälkeen Belgia piti edelleen ohjaksia käsissään. Suomella oli omat hetkensä, mutta viimeisistä murtavista syötöistä puuttui laatu tai niitä ei ehditty antaa ennen kuin belgialaispelaaja oli jo iholla kiinni. Todellista vaaraa Suomi ei saanut Belgian maalille luotua.

Minihuuhkajien puolustuspeli oli kokonaiskuvassa ihan tyydyttävällä tasolla, mutta Belgia rankaisi pienistä yksilövirheistä tai epäonnesta kovalla prosentilla. Näin kävi tunnin kohdalla, kun se pieni ylimääräinen tila avautui jälleen. Koskela liukastui pahalla hetkellä puolustusalueella ja Luca Oyenille avautui tarpeeksi suuri rako ampua belgialaiset jo kolmen maalin karkumatkalle. Tähän päättyi myös ottelun keskimmäinen jakso.

Belgiasta jäi sellainen vaikutelma, että ottelua ei ihan hampaat irvessä vedetty. Kun kolmas maali oli tehty, jalka nousi kaasulta ja Minihuuhkajat sai enemmän kenttää haltuunsa. Belgia tyytyi harjoittelemaan puolustuspelaamistaan ja kyttäsi vastaiskupaikkoja.

Suomi pääsi lopussa jopa muutaman kerran testaamaan Belgian maalivahdin Keo Boetsin torjuntataitoja. Maukkaimmat paikat avautuivat Maksim Stjopinille, mutta Boets veti pitemmän korren.

Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Boetsin vähäiset hyvät torjunnat pyyhkäistiin yhden huonon suorituksen myötä tylysti pöydältä. Topi Keskisen nollakulmasta lähettämä keskitys lipsahti löysien ranteiden ja avoimien länkien läpi verkkoon. Suomi teki ainokaisensa tilanteesta, joka ei ollut maalipaikka lainkaan. Siinäpä sitä ironiaa.

EM-jatkokarsintaturnauksen seuraavat ottelut pelataan lauantaina. Suomi saa vastaansa Italian. Ottelu pelataan Myyrmäen jalkapallostadionilla ja se alkaa klo 16:00. Belgia ja Saksa ovat vastakkain jo klo 11:00 alkavassa päiväpelissä.

Jatkokarsintaturnauksen voittaja selviää ikäluokan EM-kisoihin, jotka pelataan Slovakiassa kesällä.

Ke 23.3.2022, Vantaa, Myyrmäen jalkapallostadion
Suomi - Belgia 0-3 (0-2)
16. 0-1 Johan Bakayoko
21. 0-2 Mario Stroeykens (rp)
60. 0-3 Luca Oyen
90. 1-3 Topi Keskinen
yleisöä: 1 021

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: