PalloTV - Suomen Cupin kolmas kierros arvottu
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
24.03.2022

Suomen Cupin kolmas kierros arvottu

Kuusi liigaseuraa mukaan - niiden ottelut joko 13. tai 14. huhtikuuta.

Miesten Suomen Cupin kolmannen kierroksen otteluparit arvottiin Veikkaus TV:n lähetyksessä tänään. Kolmas kierros on se, jonka aikana cupiin ilmoittautuneet Ykkösen ja Kakkosen joukkueet sekä osa Veikkausliigan seuroista tulevat mukaan. Liigaseuroista cup-taipaleen aloittavat kuusi seuraa, jotka eivät ole mukana euro-otteluissa tai saivat liigacupin perusteella suoran paikan neljännelle kierrokselle.

Arvonnassa noudatettiin alueellista painotusta. Vielä mukana olevat seurat sijoitettiin neljään maantieteelliseen koriin, jotka muodostuivat pääkaupunkiseudun, Länsi-Suomen, Pohjanmaan ja Pohjois-Suomen sekä etelärannikolta aina Kainuuseen saakka ulottuvan Itä-Suomen ympärille. Arvonnassa oli mukana 58 alasarjajoukkuetta sekä 50 seuraa ja joukkuetta pääsarjoista, jotka käsittävät liigan, Ykkösen ja Kakkosen.

Kuudesta liigaseurasta IFK Mariehamn saa kovimman vastuksen, kun se matkaa Ykköseen nousseen PIF:n vieraaksi. AC Oulu kohtaa puolestaan kokkolalaisen GBK:n, joka sai Kakkosen paikkansa takaisin talven täydennysmenettelysotkussa. Muiden neljän liigaseuran vastustajana on alasarjan joukkue. Kotietu on automaattisesti alempisarjalaisella.

Muiden otteluiden osalta yksi kolmannen kierroksen herkkupaloista on Porin derby FC Jazzin ja Musan Salaman välillä. Tiukkaa eri tasojen pääsarjaseurojen välistä paikallisherkkua on luvassa myös Porvoossa, Nurmijärvellä ja Kauniaisissa. FC Futura isännöi KTP:tä, NJS saa vastaansa Ykköseen nousseen JäPS:n ja GrIFK yrittää pudottaa Gnistanin jatkosta.

Kolmannen kierroksen ottelut tulee pelata 17. huhtikuuta mennessä. Ne ottelut, joissa Veikkausliigaseura on mukana, pelataan keskitetysti seurojen sopimuksen mukaisesti joko 13. tai 14. huhtikuuta.

Poimintoja 3. kierroksen arvonnasta:
AC BARCA (M3) tai Elo (M3) - FC Lahti (VL)
Black Eagles (M5) tai Tervarit-jun (M3) - VPS (VL)
GBK (M2) - AC Oulu (VL)
MLHF (M5) tai SUMU/Sob (M4) - HIFK (VL)
PIF (M1) - IFK Mariehamn (VL)
TPS (M35) tai SC Wolves (M4) - Ilves (VL)
Ares-86 (M5) tai Jäntevä (M4) - MP (M1)
EsPa (M3) tai SAPA (M3) - PK-35 (M1)
FC Futura (M2) - KTP (M1)
FC KOMU (M5) tai FC Kiisto (M3) - FF Jaro (M1)
Fish United (M6) tai FC Haka-jun (M3) - TPS (M1)
GrIFK (M2) - Gnistan (M1)
Loiske (M3) tai TPV (M3) - EIF (M1)
NJS (M2) - JäPS (M1)
OLS (M2) - SJK Akatemia (M1)
SJK-jun Apollo (M6) - KPV (M1)
Yllätys (M5) tai BET (M4) - PEPO (M1)