PalloTV - Kansallisen Liigan ennakko: Asiantuntija Ilkka Marttila
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
25.03.2022

Kansallisen Liigan ennakko: Asiantuntija Ilkka Marttila

Kansallinen Liiga käynnistyy huomenna. Viikonlopun aikana pelataan täysi kierros, jonka otteluista KuPS - Ilves, FC Honka - PK-35 ja HPS - NJS ovat ohjelmassa lauantaina sekä PK-35 Vantaa - ONS ja avauksen herkkupala HJK - Åland United sunnuntaina.

PalloTV:n neliosainen liigaennakko päättyy asiantuntija Ilkka Marttilan mietteisiin kaudesta. Aikaisemmissa osissa PalloTV haastatteli HJK:n päävalmentajaa Jonne Kunnasta ja seuran pelaajaa Essi Sainiota sekä ONS:n päävalmentajaa Tuomas Jaakkolaa.

Kansallisessa Liigassa pelataan vanhaan tuttuun tapaan kaksinkertainen sarja (18 ottelua), minkä jälkeen joukkueet jaetaan kahteen loppusarjaan. Runkosarjan kuusi parasta jatkavat ylempään loppusarjaan, joka on Veikkausliigan tapaan nimetty Mestaruussarjaksi. Neljä viimeistä pelaavat Haastajasarjaksi nimetyn alemman loppusarjan.

Ylemmässä loppusarjassa pelataan viisi kierrosta, joiden jälkeen voittaja kruunataan Suomen mestariksi. Alemmassa loppusarjassa pelataan kaksinkertainen sarja eli kuusi kierrosta. Viimeiseksi jäänyt putoaa suoraan Ykköseen ja toiseksi viimeinen pelaa kaksiosaisen liigakarsinnan Ykkösen toiseksi sijoittuneen kanssa. Runkosarjan tilanne jää voimaan loppusarjoihin.

Huomenna alkava runkosarja päättyy 27. elokuuta. Liigassa on kuukauden mittainen pitkä tauko, joka alkaa kesäkuun puolivälin jälkeen. Se johtuu Englannissa pelattavasta EM-lopputurnauksesta, johon myös Helmarit selvitti tiensä. Loppusarjat alkavat 10. syyskuuta ja mestarin nimi on selvillä 22. lokakuuta.

Kuopion Palloseura on puolustava Suomen mestari ja suurin suosikki myös tämän kauden ykköstilan viejäksi. HJK ja viime kauden pronssimitalisti Åland United tulevat olemaan edelleenkin vahvoja nimiä niin KuPS:n haastajina kuin ehdokkaina himmeämpien mitalien voittajiksi. FC Honka on ehdokas mustan hevosen paikalle. Marttila nimeää PK-35 Vantaan tähän rooliin.

Yksi on joukosta poissa. Kaksi peräkkäistä hopeamitalia voittanut Tikkurilan Palloseura joutui nostamaan kädet pystyyn pelaaja- ja taloustilanteen edessä. TiPS luopui sarjapaikastaan. Sen tilalle nostettiin Ykkösessä toiseksi sijoittunut ja liigakarsinnoissa Helsingin Palloseuralle hävinnyt Nurmijärven Jalkapalloseura. ONS nousi liigaan Ykkösen voittajana ja palasi ylimmälle sarjatasolle kahden kauden poissaolon jälkeen.

Pallo on edelleen vahvasti pääkaupunkiseudulla. Kymmenestä seurasta peräti kuusi tulee pääkaupunkiseudulta tai sen välittömästä läheisyydestä: helsinkiläiset HJK, HPS ja PK-35, espoolainen FC Honka, vantaalainen PK-35 Vantaa ja nurmijärveläinen NJS. KuPS, ONS, Åland United ja Tampereen Ilves edustavat muuta Suomea.

PalloTV seuraa tälläkin kaudella Kansallisen Liigan otteluita. Ruutu+:n kanssa tehtävä yhteistyö jatkuu, mikä tuo kaikkien liigaotteluiden koosteet myös PalloTV:n lukijoiden nähtäväksi. Kannattaa kuitenkin huomata, että vilkkaina päivinä niiden otteluiden, joista ei tule kirjoitettua otteluraporttia, koosteet löytyvät pelkästään Kansallisen Liigan laskeutumissivulta. Koosteet ovat näkyvillä laskeutumissivulla, vaikka niitä ei etusivulta löytyisikään.

Asiantuntija Ilkka Marttilan liityttyä PalloTV:n joukkueeseen Kansallisen Liigan kierrosennakot siirtyvät historiaan. Ennakot korvataan Marttilan kanssa tehtävillä analyyseillä, joita tulee puolenkymmentä kauden aikana.

Toimittaja: Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: