PalloTV - Töölöstä myrskyvaroitus Kuopioon
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
27.03.2022

Töölöstä myrskyvaroitus Kuopioon

HJK - Åland United 4-2 (3-1)

Varo vain KuPS, täältä tulee Klubi. HJK voitti sarja-avauksessaan Åland Unitedin vakuuttavan esityksen jälkeen 4-2 (3-1). Klubi lähetti voitollaan selvän viestin Kuopion suuntaan: Sen mestaruuspuheet eivät ole tuulesta temmattuja. Klubi ei tyydy heittelemään kapuloita rattaisiin, vaan taistelee tosissaan kultamitaleista.

Åland United on mainittu ennakoissa yhtenä mitalisuosikeista ja seuraksi, joka kenties ainoana pystyy KuPS:n tai HJK:n mestaruusjunaan hyppäämään. Tämän päivän esityksellä arvio on yliampuva. Åland Unitedin esitys oli todella vaisu. Oma tekijänsä voi olla silläkin, että seuralla on alla hyvin vaikea viikko - sairastumisia ja loukkaantumisia on ollut. Yhtä kaikki parempaan olisi pitänyt pystyä.

Åland Unitedista nousi esiin kaksi pelaajaa. Vielä toipilaana olevaa jenkkivahti Elaine Burdettia tuurannut Matilda Nurmi pelasi erinomaisen pelin. Hän teki tyhjäksi monta klubihyökkäystä ja neljästä takaiskusta huolimatta oli maarianhaminalaisten ehdoton ykkösnimi. Itse asiassa ilman Nurmea numerot olisivat saattaneet olla rumemmatkin.

Katherine "Kit" Loferski pääsi myös väläyttelemään joitakin kertoja, mutta ei päässyt murtautumaan kertaakaan HJK:n puolustuksen läpi. Hän on tämän kauden Kansallisen Liigan nopeimpia pelaajia, joka tulee tekemään varsinkin heikompia joukkueita vastaan suurta tuhoa. Loferski oli ajoittain jopa HJK:llekin vaikea pideltävä.

HJK:ssa ei juurikaan ollut heikkoja lenkkejä. Pieni nipistys tulee erikoistilannepuolustamisesta, sillä Åland United teki molemmat maalinsa kulmapotkuista. HJK:n näkövinkkelistä se on ymmärrettävää ja neljän tehdyn maalin jälkeen jopa anteeksi annettavaa, koska molemmat sen ykköstopparit ovat vielä telakalla. Helena Bozic ja Anna Westerlund olivat vieraiden maalintekijät, vaikka jälkimmäinen osuma taisi mennä sisään Klubin omasta pelaajasta.

Jos joitain nimiä HJK:sta on poimittava, ovat ne samoja, jotka komeilevat maali- ja syöttötilastoissa. Jo talven cup-peleissä tuhojaan tehneet Veera Hellman ja Ria Karjalainen olivat iskussa myös tässä ottelussa. Molemmat olivat suorastaan liekeissä ja Karjalaisella oli varaa jopa tuhlailla maalipaikkoja. Essi Sainio, Jenna Topra ja Leonie Pankratz pelasivat myös mainitsemisen arvoisesti.

Itse ottelusta on niukasti kerrottavaa. Se oli täysin HJK:n hallinnassa ja vain Nurmen torjunnat estivät numeroiden repeämisen tätä leveämmiksi. Åland United yritti toisella puoliajalla ottaa palloa paremmin haltuun, mutta se jäi puolitiehen. Jäi, vaikka HJK alkoi selvästi jo vähän säästellä voimiaan tulevia koitoksia varten.

Avauskierroksen jälkeen HJK matkaa ONS:n vieraaksi Ouluun. Yksi kevätkierroksen "finaaleista" on nyt pelattu ja Åland Unitedilla on toinen sellainen edessä jo seuraavalla kierroksella. Se saa Kuopion Palloseuran vastaansa. Åland United on ollut perinteisesti vaikea vastustaja KuPS:lle. On mielenkiintoista nähdä, miten Åland tästä tappiosta toipuu ja saako se pidettyä KuPS:n kurissa sekä nuhteessa jälleen kerran.

HJK - Åland United 4-2 (3-1)
25. 1-0 Ria Karjalainen
28. 2-0 Veera Hellman
29. 2-1 Helena Bozic
45. 3-1 Oona Sevenius
76. 4-1 Veera Hellman
89. 4-2 Anna Westerlund
yleisöä: 325

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: