”Haluan nähdä urallani paljon”, Lucas Lingman, Helsingborgs IF – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
05.04.2022

”Haluan nähdä urallani paljon”, Lucas Lingman, Helsingborgs IF

Keskikenttäpelaaja Lucas Lingman, 24, debytoi viime viikonloppuna Ruotsin Allsvenskanissa, kun hänen edustamansa Helsingborgs IF hävisi avauskierroksella tukholmalaiselle Hammarby IF:lle vieraissa 2-1. Viime kaudella HJK:ta edustanut Lingman siirtyi tammikuussa Helsinborgiin neljän vuoden sopimuksella.

PalloTV otti yhteyttä Lingmaniin ja kysyi, mikä maku debyyttistä jäi? Miten oma peli sujui? Minkälaiseen rooliin Helsingborg on hänet hankkinut? Miten Allsvenskan poikkeaa Veikkausliigasta? Keskustelu kääntyi myös siihen, minkälaisen askeleena hän näkee siirron Helsingborgiin? Mitä hänen urallaan pitäisi tapahtua seuraavaksi?

Lucas Lingmanin pelaajauraa on rakennettu johdonmukaisesti. Hän on käynyt läpi Klubin juniorimyllyn. Ensimmäiset miesten pelit hän pelasi HJK:n reservijoukkueessa Klubi 04:ssä kaudella 2014. Veikkausliigadebyytti tuli HJK:n paidassa seuraavalla kaudella. Peliaika jäi kuitenkin vähiin HJK:n edustuksessa, joten Lingman lainattiin Rovaniemen Palloseuraan kausiksi 2018-2019.

Peli kulki napapiirillä ja hän oli mukana nostamassa RoPS:aa hopealle heti ensimmäisellä kaudellaan. Hyvien esitysten myötä hän sai kutsun takaisin HJK:n riveihin kaudelle 2020. Lingmanista kehittyi nopeasti HJK:n keskikentän vakiokasvoksi, ja seuraavat kaksi kautta olivat menestyksiä. Hyvät otteet eivät myöskään jääneet huomaamatta A-maajoukkueen valmennukselta, joka palkitsi nuoren miehen kutsulla Huuhkajiin.  

Toimittaja: Junnu Leskelä