PalloTV - Helmarit joutui selkä seinää vasten - Slovakia taisteli tasapelin kotonaan
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
08.04.2022

Helmarit joutui selkä seinää vasten – Slovakia taisteli tasapelin kotonaan

Slovakia - Suomi 1-1 (1-1)

Helmarien toiveet MM-karsintalohkon toisesta sijasta ja pääsystä jatkokarsintaan kokivat kovan kolauksen Trnavan rankassa kevätsateessa. Slovakia taisteli urhoollisesti ja pakotti Suomen 1-1 (1-1) tasapeliin.

Tulos oli kova pettymys voittoa hakeneelle helmariryhmälle. Se oli samalla jo kuudes peräkkäinen voitoton ottelu joukkueelle. Helmarit löi vastustajansa edellisen kerran viime vuoden lokakuussa, kun se voitti Georgian 3-0.

Suomi nousi tasapelipisteellä tasoihin pahimman kilpailijansa Irlannin kanssa. Irlannilla on kuitenkin yksi peli vähemmän pelattuna kuin Suomella. Helmarit saa otteluohjelmasta vain lisäpaineita, sillä 11-0 tuloksella Georgian voittanut Irlanti saa vielä toisen mahdollisuuden maalieronsa parantamiseen lohkon heittopussia vastaan. Isoon osaan nousee Suomen ja Irlannin keskinäinen ottelu, joka pelataan Dublinissa 1. syyskuuta.

Suomi aloitti Trnavassa väkevästi. Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana peli pyöri kovalla tempolla vain Slovakian päässä. Tuija Hyyrynen pääsi lupauksia herättävästi viemään Helmarit aikaiseen johtoon hyvin erikoisella maalilla. Hän antoi sivurajan tuntumasta, noin 40 metristä vapaapotkun, joka leijaili maaliltaan aavistuksen liian kaukana seikkailleen veskarin yli. Sadatta maaotteluaan pelannut Maria Korenciova sai nyrkkiä väliin, mutta pallo oli jo viivan väärällä puolella.

Suomi jatkoi vahvasti pallonhallintalinjalla eikä Slovakia päässyt ensimmäisellä puoliajalla kuin kolme kertaa hyökkäämään kohti Helmarien maalia. Niistä yksi oli täysosuma, kun Martina Šurnovskán pitkä juoksu päättyi rangaistusalueen rajalta ammuttuun kaukolaukaukseen. Se upposi vastustamattomasti oikeaan yläkulmaan.

Valitettavasti slovakialainen tv-tuotanto oli aika vaatimattomalla tasolla. Kotijoukkueen tasoitukseen johtanut tilanne jäi suurelta yleisöltä pitkälti näkemättä, kun lähetyksessä seurailtiin Slovakian vaihtopenkin tekemisiä viitisen pitkältä tuntunutta minuuttia.

Kenttää kastellut tihkusade muuttui hetki ennen taukoa kaatosateeksi ja vettä tuli suurimman osan aikaa todella rankasti. Se hankaloitti pelaamista, mutta ei loppujen lopuksi näytellyt suurta roolia. Suomi kokeili pariin otteeseen myös kaukolaukauksia - onhan märkää palloa vaikeampi liimata näppeihin kuin kuivaa sellaista. Toisessakin päässä tapahtui, kun sateen pehmentämä kenttä petti maalivahti Tinja-Riikka Korpelan alla. Liukastumisesta ei takaiskumaalia onneksi syntynyt.

Slovakia oli toisella puoliajalla hieman paremmin pelin päällä kuin ensimmäisellä, mutta Suomi peliä hallitsi. Helmarien otteista alkoi tunnin toisella puolella näkyä pakkomaalin haun aiheuttama vanteen kiristyminen pään ympärillä. Hyökkäyspelaaminen hajosi ja yritykset tehdä maali muuttuivat hätäisiksi roiskaisuiksi. Jonkun kerran pallo pyöri vaarallisesti Slovakian maalilla, mutta sisään laittajaa ei löytynyt.

Suomi kohtaa Georgian ensi tiistaina. Naisjalkapallon kehitysmaan joukkueella näyttää pelihuumori kadonneen kokonaan. Irlannille kärsitty 0-11 tappio ei riittänyt, vaan Ruotsi takoi siitä hurjan 15-0 voiton eilisiltana. Ruotsalaisilla oli yli 30 maalitekopaikkaa, joista 2/3-osaa meni kohti maalia. Suomen olisi syytä saada maalisihti kohdalleen, sillä Irlantia vastaan maalierostakin voi tulla ratkaiseva.

Pe 8.4.2022, Trnava, Štadión Antona Malatinského
Slovakia - Suomi 1-1 (1-1)
6. 0-1 Tuija Hyyrynen
16. 1-1 Martina Šurnovská

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: