PalloTV - U17-tyttöjen EM-lohkot arvottu
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
08.04.2022

U17-tyttöjen EM-lohkot arvottu

Kisat pelataan Bosniassa toukokuun alkupuolella.

Bosnia-Hertsegovinan emännöimien U17-tyttöjen EM-kisojen lohkot on arvottu Sarajevossa. Suomen joukkue arvottiin lohkoon, jossa se saa vastaansa Norjan ja Ranskan sekä karsintalohkon A2 voittajan. Neljäs maa tulee olemaan joko Espanja, Tshekki, Ukraina tai Unkari.

Suomen päävalmentaja Marko Saloranta piti lohkoarvonnan lopputulosta tyydyttävänä.

– Arpa ei ollut ehkä ihan toivotun tapainen, muttei mikään katastrofikaan. Luvassa on kovia pelejä, Saloranta analysoi Suomen Palloliiton verkkosivuilla.

Saloranta olisi toivonut kisojen emäntää yhdeksi vastustajaksi. Tuossa lohkossa eittämättä tahkotaan kisojen parhaat katsojaluvut fanaattisen kotiyleisön avulla.

– Olisimme toivoneet pääsyä Bosnia-Hertsegovinan lohkoon – peli kisojen emäntämaata vastaan olisi ollut nuorille pelaajille upea kokemus. Elämme kuitenkin tämän arvontatuloksen mukaan ja odotamme kisoja innolla.

Suomen lohkon ottelut pelataan kahdessa kaupungissa. Toinen niistä on lähellä Adrianmeren rannikkoa Kroatian rajan tuntumassa sijaitseva historiallinen Mostar, joka tunnetaan Bosnian sodassa tuhoutuneesta keksiaikaisesta Stari most -sillasta. Toinen paikkakunta on vajaan 30 000 asukkaan Široki Brijeg, joka sijaitsee parinkymmenen kilometrin päässä Mostarista.

EM-kisat pelataan 3. - 15. toukokuuta. Otteluohjelma julkaistaan ensi keskiviikkona. Alkulohkon ottelut pelataan 3., 6. ja 9. päivä. Välierien vuoro on 12. toukokuuta sekä loppuottelun ja välierissä hävinneiden välinen MM-karsintaottelun 15. toukokuuta. Sarajevo ja Zenica emännöivät toisen alkulohkon lisäksi myös välieriä, loppuottelua ja MM-karsintaottelua.

Artikkeliin liittyviä aiheita: