PalloTV - Pikkuhelmarit lähellä yllätystä - EM-unelma suli pilkkukisassa

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
12.04.2022

Pikkuhelmarit lähellä yllätystä – EM-unelma suli pilkkukisassa

Saksa - Suomi 2-1 rp 1-1 (1-1)

Suomen U19-tyttöjen maajoukkueen tavoite päästä ikäluokan EM-kisoihin kariutui. Pikkuhelmarit hävisi Saksalle rangaistupotkukilpailun jälkeen yhteen otteluun typistyneessä jatkokarsintaturnauksessa. Varsinainen peliaika päättyi tasan 1-1. Pilkkukisan voitto kirjattiin saksalaisten hyväksi 2-1.

Venäjän ja Valko-Venäjän oli myös määrä osallistua Saksassa pelattuun jatkokarsintaturnaukseen. Venäjän aloittaman ja Valko-Venäjän tukeman Ukrainan sodan vuoksi maat suljettiin kansainvälisestä kilpailutoiminnasta. Karsintaturnaus supistuikin yhteen Saksan ja Suomen väliseen otteluun, joka pelattiin Paul-Janes-Stadionilla Düsseldorfissa.

Saksa meni aikaisessa vaiheessa johtoon, kun Tuana Keles puski kulmapotkusta ottelun avausmaalin. Suomen vastaus tuli hetkeä myöhemmin. HJK:n paidassa Kansallista Liigaa pelaava Oona Sevenius karkasi läpiajoon pallonriiston jälkeen eikä erehtynyt. Enempää maaleja ottelussa ei nähty.

Kentällä peli sujui kuten Saksan ja Suomen välisen ottelun tapahtumien voisi olettaa sujuvan. Saksa oli hallitsevampi osapuoli. Suomi puolusti tiiviisti ja uhrautuvaisesti sekä teki vastahyökkäyksiä tilaisuuden tullen.

Rangaistuspotkukilpailussa kaksi ensimmäistä laukojaa onnistui. Sen jälkeen tuli pitkä liuta turhia yrityksiä, kunnes Ria Fröhlich laukoi Saksan 2-1 johtoon. Paineet kasautuivat Noora Juuselalle, joka ei saanut pakkoraossa tasoitusta tehtyä.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä vähän hankala, mutta onneksi saimme tärkeän tasoitusmaalin ja pystyimme pysymään Saksan rinnalla. Toinen puoliaika oli mielestäni kokonaisuudessaan tosi hyvä. Saksa piti enemmän palloa, mutta pystyimme puolustuspelaamisellamme kontrolloimaan peliä, ja riistoilla sekä nopeilla vastahyökkäyksillä luomaan tosi hyviä maalipaikkoja, Pikkuhelmarien päävalmentaja Arttu Pitkäkangas kommentoi ottelua Suomen Palloliiton verkkosivuilla.

– Isoin asia oli se joukkueen taistelu ja ilme jolla he tekivät töitä koko joukkueen eteen. EM-kisapaikka oli hiuskarvan varassa ja valitettavasti ottelu meni rankkareille ja niissä hävittiin.

Nykyisen maajoukkueryhmän taival tulee päätökseen, kun paikka Tshekissä pelattavissa EM-kisoissa ei auennut.

– Osan kanssa jatkamme U19:n kanssa ja osa menee U23:n mukaan ja jatkaa sieltä A-maajoukkuepaikan tavoittelua. Meillä on kotona vielä todella paljon potentiaalia pelaajia, jotka eivät olleet täällä mukana, Pitkäkangas jatkaa Suomen Palloliiton verkkosivuilla.

– Tappiosta huolimatta elämä jatkuu ja huomenna palaamme kotiin jatkamaan kehitystä niin kuin tähänkin asti ja pelaajat pääsevät jatkamaan upeita sarjakausiaan.

Ti 12.4.2022, Düsseldorf, Paul-Janes-Stadion
Saksa - Suomi 2-1 rp (1-1, 1-1)
11. 1-0 Tuana Keles
17. 1-1 Oona Sevenius
-
Wilma Forsblom +, 0-1
Carlotta Wamser +, 1-1
Oona Sevenius -, 1-1
Dilara Acikgöz -, 1-1
Sonja Hillberg -, 1-1
Vanessa Diehm -, 1-1
Laura Hillberg -, 1-1
Ria Fröhlich +, 2-1
Noora Juusela -, 2-1

Artikkeliin liittyviä aiheita: