PalloTV - Asiantuntija Ilkka Marttila: "Kuka tekee maalit?"

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluanalyysi
|
13.04.2022

Asiantuntija Ilkka Marttila: ”Kuka tekee maalit?”

MM-karsinnan jälkipyykissä ruoditaan otteluiden kulminaatiopisteet ja pohditaan Helmarien mahdollisuuksia päästä jatkokarsintaan.

Helmarit pelasi kaksi MM-karsintalohkon ottelua viikonvaihteen ympärillä. Suomi jäi Slovakiaa vastaan 1-1 tasapeliin perjantaina pelatussa ottelussa, mutta otti eilen Georgiasta murskaavan pakkovoiton maalein 6-0. Kuusi pistettä oli haussa, mutta neljään oli tyytyminen. Tämä nosti jatkokarsintaan pääsemisen rimaa monta pykälää korkeammalle.

PalloTV:n asiantuntija Ilkka Marttila purkaa molemmat pelit osiin. Georgiaa vastaan pelatussa ottelussa ei ole hirveästi analysoitavaa, sillä Suomi vei sitä mennen tullen. Sen sijaan mitkä olivat ne avaintekijät, miksi Suomi ei FIFA-rankingissa selvästi alapuolella ollutta Slovakiaa pystynyt kaatamaan?

Kummastakin pelistä löytyy yksi yhteinen iso kysymysmerkki. Kuka tekee maalit, kysyy asiantuntija Marttila, kun Helmarien ykköspyssy Linda Sällström istui katsomon puolella toipilaana? Nimiäkin irtoaa, mutta onko maajoukkueen valmennusjohto samaa mieltä?

Ottelut olivat myös hyvin eriluontoisia, mitä tulevissa EM-kisoissa pelataan. Mitä asiantuntija on tästä mieltä? Mikä oli näiden otteluiden anti EM-kisoja ajatellen? Entä millaisena hän näkee mahdollisuudet Irlantia ja Ruotsia vastaan? Nähdäänkö Helmareita jatkokarsinnassa?

Toimittaja: Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: