PalloTV - ”Mestareiden Liigan karsinta on iso juttu”, Vera Varis, KuPS

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
20.04.2022

”Mestareiden Liigan karsinta on iso juttu”, Vera Varis, KuPS

Maalivahti Vera Varis, 28, siirtyi täksi kaudeksi KuPS:n riveihin Ruotsin Damallasvenskanin Växjö DFF:stä. Sopimus kattaa kuluvan kauden. Mikä sai ulkomailla monta vuotta pelanneen kokeneen veräjänvartijan siirtymään pohjoismaisen naisjalkapalloilun keskiöstä lajin periferiaan Suomeen?

Kuin paljon KuPS:n Mestareiden Liigan karsintapaikka, ja sitä kautta tarjoutuva kansainvälinen näytön paikka painoivat vaakakupissa, kun hän päätti tarttua KuPS:n tarjoukseen? Mitä Varis odottaa kesän eurocup-peleiltä? Mitä onnistuminen kansainvälisissä otteluissa voi parhaimmillaan merkitä pelaajille? Vieläkö hän itse tähyää ulkomaille?

Vera Varis on Vantaan Jalkapalloseuran kasvatti. Hän on sittemmin edustanut Suomessa FC Honkaa ja Helsingin Jalkapalloklubia. Hän saavutti HJK:n joukkueessa liigahopeaa vuosina 2011 ja 2012. Suomesta tie vei Yhdysvaltain yliopistosarjaan, josta hän lopulta päätyi Ruotsin naisten pääsarjaan Växjö DFF:n riveihin.

Varis on pelannut vuodesta 2009 alkaen yhteensä 50 nuorisomaaottelua Suomi-paidassa (20 U17, 3 U18, 27 U23). Hän torjui Suomen ykkösmaalivahtina vuonna 2014 Kanadassa pelatuissa U20-ikäluokan MM-kisoissa.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: