U17-tyttöjen kisajoukkue nimetty – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Liigacup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
23.04.2022

U17-tyttöjen kisajoukkue nimetty

Jatkokarsintojen runko säilyy - kapteeni Ylä-Monosen poissaolo riipaisee.

U17-tyttöjen maajoukkueen päävalmentaja Marko Saloranta on nimennyt pelaajat toukokuussa pelattaviin EM-kisoihin. Suomi on yksi kahdeksasta maasta, joka läpäisi tiukan karsintaseulan ja pääsi Bosnia-Hertzegovinassa pelattavaan lopputurnaukseen.

Nimetty joukkue on pitkälti sama, joka osallistui Irlannissa pelattuun jatkokarsintaan ja huhtikuussa pidetylle viimeistelyleirille. PK Keski-Uusimaan riveissä naisten Ykköstä ja tyttöjen SM-sarjaa pelaava Sofia Jahnukainen on ainoa nimi, joka ei osallistunut kumpaankaan tapahtumaan. Amelia Luotonen (MuSa) ja Helmi Perkaus (Ilves) olivat mukana viimeistelyleirillä mutta eivät jatkokarsinnassa.

Eerikkilässä pidetyn leirin jälkeen seitsemän pelaajaa karsittiin ryhmästä. Heistä kolme oli mukana karsinnoissa.

– Joukkueen ulkopuolelle jäi tosi hienoja tyyppejä ja hyviä pelaajia, mutta kisaryhmään saa ottaa vain tietyn määrän pelaajia. Valinnat olivat vaikeita, sillä monet pelaajista antoivat todella hyviä näyttöjä tämän viikon aikana. Kaikki laittoivat itsensä täysillä likoon, mistä olin todella tyytyväinen, maajoukkueen päävalmentaja kommentoi Suomen Palloliiton verkkosivuilla.

Anni Ylä-Mononen on yksi pelaajista, jonka Saloranta joutui jättämään sivuun. Maajoukkueen kapteenia vaivaa loukkaantuminen.

– Terveystilanteemme ei ole paras mahdollinen, ja muutamilla runkopelaajillamme on ollut loukkaantumisia. Vaikka EM-kisat ovat iso juttu, pelaajien tärkeimmät vuodet ovat vasta edessä, eikä terveyttä kannata riskeerata. Kapteenimme Anni Ylä-Mononen on pidempään sivussa, ja hän on meille iso menetys paitsi hyökkäys- ja puolustussuuntaan myös johtajana.

Kahdeksan maan EM-lopputurnaus käynnistyy heti vapun jälkeen 3. toukokuuta. Suomi kohtaa Ranskan avausottelussaan. Alkulohko jatkuu perjantaina ja seuraavan viikon maanantaina, jolloin Suomi ottaa mittaa Espanjasta ja Norjasta lohkon päätösottelussa. Viimeinen ottelu pelataan Mostarissa ja kaksi ensimmäistä sen lähellä sijaitsevassa Siroki Brijegissä.

Kummankin lohkon kaksi parasta pääsee välieriin. Voittajat kohtaavat loppuottelussa, jotka samalla lunastavat paikan Intiassa pelattavaan MM-lopputurnaukseen. Välierien häviäjät pelaavat myös - eivät pronssista vaan kolmannesta paikasta MM-kisoihin.

EM-lopputurnaukseen nimetty joukkue
Ellan Arpiainen, mv (HFA)
Siiri Forsström, mv (Puotinkylän Valtti)
Bettina Aho (FC Peltirumpu)
Jutta Angeria (HFA)
Sara Arimo (FC Honka)
Lilli Halttunen (HJK)
Ida Heikkinen (FC Honka)
Sofia Jahnukainen (PKKU)
Lotta Kalske (EPS)
Nelli Kalske (EPS)
Milja Kiviranta (HJK)
Amelia Luotonen (MuSa)
Elli Mäkipelkola (Ilves)
Aura Nyholm (HPS)
Helmi Perkaus (Ilves)
Helmi Raijas (HFA)
Julia Schalin (FC Honka)
Elli Seiro (FC Honka)
Siiri Siivonen (HJK)
Ilona Walta (HJK)

Artikkeliin liittyviä aiheita: