PalloTV - KTP ja TPS jäivät maaleitta
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Suomen Cup

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
28.04.2022

KTP ja TPS jäivät maaleitta

KTP - TPS 0-0 (0-0)

Kahden nousijasuosikin - KTP:n ja TPS:n - välinen Ykkösen ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Suomen arvaamattoman kevään olosuhteet nousivat pääosaan taas kerran.

Ottelu pelattiin Saviniemen kentällä Kouvolan Myllykoskella. KTP:n oma kotikenttä Arto Tolsa Areena on suljettuna jonkin aikaa tekonurmen uusimisen vuoksi. Evakossa pelaamisesta huolimatta paikalle saapui virallisen ilmoituksen mukaan 624 katsojaa. Harmi sinänsä, että tämä peli sattui juuri tähän saumaan. Kotkassa pelattuna kaksi, jopa kolme tuhatta silmäparia olisi voinut olla realismia.

Olosuhteet olivat vaikeat ja ne sanelivat pitkälti ottelun käsikirjoituksen. Lunta satoi reippaan puoleisesti ja varsinkin tauon jälkeen Saviniemen kenttä oli valkoisen höytyvän peitossa. Harjaajat saivat viivat näkyviin, mutta pelaamista ja pelin seuraamista vaikeutti lumen värinen pallo. Ilmeisesti keltaista palloa ei ollut saatavilla eikä kukaan siihen osannut varautua. Lämpötila oli vain pari-kolme astetta plussan puolella.

Ottelun tuomarina oli sattumoisin Peiman Simani. Hän joutui keskeyttämään Veikkausliigan ottelun FC Inter - AC Oulu aikaisemmin keväällä juuri kovan lumisateen vuoksi. Nyt ottelu päästiin viemään kunnialla loppuun asti ilman ylimääräisiä viiveitä.

Olosuhteet pakottivat ottelun taistelu- ja painimisfutikseksi. Hienouksia ei viljelty eikä maalipaikoilla mässäilty. Erikoistilanteita nähtiin sitäkin enemmän, mutta todelliset vaaran paikat jäivät vähiin. TPS oli lähempänä voittoa, mutta Olli Jakosen pusku meni hiuksen hienosti ohi ja Albijon Muzacin liu'un sekainen löysä laukaus osui tolppaan. KTP:n ainoa kunnon paikka oli Joni Mäkelällä, mutta pallo kimposi TPS:n puolustajasta maalivahdin ulottuville.

Kumpikin voi olla toisaalta tyytyväinen ja toisaalta tyytymätön päivän esitykseensä. TPS oli kentän vahvempi osapuoli ja piste vieraskentältä on hyvä saalis varsinkin, kun se joutui puolisen tuntia pelaamaan vajaalla. Anthony Annan keräsi itselleen koko sarjan kortteja - kaksi varoitusta ja lopuksi kentältäpoisto kaupan päälle. Toisaalta, vaikka maalipaikkoja ei tuhottomasti ollutkaan, kaikki eväät ottelun voittamiseksi olivat tarjolla.

KTP voi olla iloinen siitä, että sen puolustus piti eikä omassa päässä ole soinut vielä kertaakaan kahden sarjaottelun aikana. Toisaalta lumisateen tauottua ilmassa lentelivät kysymysmerkit kotkalaisten pelaamisesta. Vaikka vastassa oli sarjan nimivahvin ryhmä ja vaikka olosuhteet olivat mitä olivat, ei KTP pystynyt aiheuttamaan todellista uhkaa vastustajan puolustukselle. Sen kertoo jo sarjataulukkokin. Puoli tehtyä maalia per ottelu ei ole saldo, jolla nousu ansaitaan - ei, vaikka nolla omassa päässä säilyisi kuinka kauan tahansa.

KTP:n hyökkääminen oli yksipuolista. Vähän olosuhteidenkin pakosta joukkue pelasi suoraviivaista palloa, mutta sellaisella ei TPS:n kaltaista puolustusta yllätetä kovin usein. KTP lähti murtaviin syöttöihin liian kaukaa ja hyökkäykset kilpistyivät monesti jo keskikentälle.

TPS oli huomattavasti aktiivisempi joukkue siinä, missä KTP:n pelaaminen oli passiivista ja seisoskelua. KTP ei myöskään pystynyt käyttämään hyödykseen avointa tilaa, jota Annanin kentältäpoisto toi entisestään lisää. KTP:n passiivisuus näkyi myös siinä, ettei se ylivoimastaan huolimatta kyennyt ottamaan pallon hallintaa itselleen.

KTP - TPS 0-0 (0-0)
yleisöä: 624

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: