U17-tyttöjen EM-kisat käynnistyvät – Suomi kovan paikan edessä – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
02.05.2022

U17-tyttöjen EM-kisat käynnistyvät – Suomi kovan paikan edessä

Elli Seiro: "Pitää pelata tosi hyvin ja uskoa itseemme."

U17-tyttöjen EM-kisat käynnistyvät tiistaina. Bosnia-Hertzegovina emännöi kahdeksan maan lopputurnausta, joka huipentuu ensi viikon sunnuntaina pelattavaan loppuotteluun.

Lopputurnauksessa on kaksi neljän maan lohkoa, joista kaksi parasta etenee välieriin. Voittajat kohtaavat loppuottelussa ja ne saavat samalla automaattisen paikan ikäluokan MM-kisoihin. Varsinaista pronssiottelua ei pelata, mutta välierien häviäjät ottelevat vielä keskenään Euroopan kolmannesta maapaikasta.

Loppuottelu ja toinen välierä pelataan Sarajevossa. Huuhkajien otteluista tuttu Zenica emännöi karsintaottelua ja toista välierää. A-lohko pelataan samoissa kaupungeissa. B-lohko, johon myös Suomi arvottiin, pelataan Mostarissa ja Široki Brijegissä.

Suomi raivasi tiensä Euroopan huipulle voittamalla Irlannissa järjestetyn karsintaturnauksen. Lopputurnauspaikka ratkesi dramaattisesti. Suomi nousi Islantia vastaan tasoihin ja voitti Irlannin kahdella lisäajan maalilla lukemin 2-1. Viimeisen kierroksen ratkaisut menivät maalieropeliksi, jonka Suomi vei yhdellä maalilla. Suomi voitti Slovakian 4-0. Samaan aikaan Islanti voitti Irlannin 4-1.

Suomi kohtaa lopputurnauksen avausottelussa Ranskan. Sen jälkeen vastaan asettuvat vielä Espanja ja Norja. Kaksi ensimmäistä ottelua pelataan Široki Brijegissä ja viimeinen Mostarissa.

PalloTV tapasi EM-kisajoukkueeseen nimetyistä pelaajista Elli Seiron (FC Honka), Helmi Perkauksen (Ilves) ja Elli Mäkipelkolan (Ilves), joiden ennakkotunnelmia kuullaan tänään ja huomenna.

EM-lopputurnauksen otteluohjelma:
Ti 3.5. klo 18:30 - Široki Brijeg, Stadion Pecara - Suomi-Ranska
Pe 6.5. klo 18:30 - Široki Brijeg, Stadion Pecara - Suomi-Espanja
Ma 9.5. klo 21:30 - Mostar, Stadion HŠK Zrinjski - Suomi-Norja
To 12.5. mahdollinen välierä Sarajevo tai Zenica
Su 15.5. mahdollinen loppuottelu/MM-karsintaottelu Sarajevo tai Zenica

Toimittaja: Raine Pernu
Kansikuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: