PalloTV - ONS vahvisti puolustustaan
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

05.05.2022

ONS vahvisti puolustustaan

Fanni Pietikäinen palaa kotikaupunkiinsa.

ONS ja puolustaja Fanni Pietikäinen, 22, ovat solmineet loppukautta koskevan pelaajasopimuksen. ONS tarvitsee kipeästi vahvistusta alakertaansa, sillä oululainen sarjanousija on aloittanut kauden surkeasti - viiden ottelun saldona yhtä monta tappiota ja omiin on mennyt 17 maalia. Laitapakin lisäksi Pietikäinen pystyy pelaamaan linkkinä ja keskikentällä.

Nuoresta iästään huolimatta Pietikäisestä tulee kokemattomalla joukkueella liigaan lähteneen ONS:n nestoreita. Hän on ollut kentällä 74 liigaottelussa pelaamiensa neljän kauden aikana ja tehnyt niissä neljä maalia. Se, kun rajaksi asetetaan ennen tätä kautta pelatut ottelut, on parisenkymmentä enemmän kuin koko ONS:n joukkue on pelannut naisten ylimmällä sarjatasolla.

Pietikäinen on ONS:n oma kasvatti, joka pelasi seurassa viimeksi kaudella 2018. Sen jälkeen hän pelasi ruotsalaisessa Assi IF:ssä ja HJK:ssa sekä opiskelujen ohella Yhdysvaltain yliopistosarjassa. Sanomalehti Kalevalle, joka kertoi siirtouutisesta ensimmäisenä, antamassaan haastattelussa Pietikäinen kertoi saaneensa tarjouksia jatkaa yliopistosarjassa sekä Ruotsista ja Italiasta, mutta hylkäsi ne.

Pietikäinen on edustuskelpoinen jo lauantaina, jolloin ONS saa vieraakseen Tampereen Ilveksen.

Pietikäinen ei ole ainoa kesken kauden tullut vahvistus Kansallisessa Liigassa. Åland United kertoi huhtikuun alkupuolella hankkineensa Uuden-Seelannin maajoukkuehyökkääjän Jacqueline Handin riveihinsä. Hand pelasi ensimmäisen pelinsä puolitoista viikkoa sitten.

Huhtikuun puolivälissä kajahti puolestaan Urheilukadulta kova uutinen. HJK teki sopimuksen ulkomailta Suomeen palanneen Linda Nymanin kanssa. Ruotsissa, Italiassa ja Espanjassa pelannut Nyman tuli Klubiin Tanskan pääsarjassa pelaavasta AGF:stä.

Artikkeliin liittyviä aiheita: