PalloTV - U17-tytöt jäi Espanjan jalkoihin - Sisukas puolustus piti lukemat siedettävinä

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
06.05.2022

U17-tytöt jäi Espanjan jalkoihin – Sisukas puolustus piti lukemat siedettävinä

Espanja - Suomi 4-0 (2-0)

Suomen U17-tytöt eivät pystyneet horjuttamaan yhtä kisojen ennakkosuosikkia, vaan joutuivat kovan puolustustaistelun jälkeen tyytyä neljän maalin tappioon. 

EM-lopputurnauksen 0–2 tappiolla Ranskalle aloittanut Suomi lähti ennakkoluulottomasti haastamaan vahvaa Espanjan joukkuetta. Ensimmäisen kymmenminuuttisen ajan Pikkuhelmarit pysyivät vauhdissa mukana, mutta Espanjan lisättyä vauhtia pari pykälää jäi suomalaisille statistin rooli.

Ensimmäisten minuuttien aikana Suomi ja aikaiseksi muutaman hyvän vastahyökkäyksen ja myös ottelun ensimmäisen maalipaikan. Elli Seiro pääsi vapaapotkun jälkitilanteesta laukomaan, mutta pallo ohjautui tolpan väärällä puolelle sivuverkkoon.

Tämä herätti espanjalaiset, jotka pystyivät lisätä pykälän tai kaksikin vauhtia ja terävyyttä peliinsä. Heidän syöttöpelinsä oli huomattavasti suomalaisia parempaa ja syöttölinjoja tuntui löytyvän useampia. Suomella oli vaikeuksia saada nostettua palloa maalipotkujenkin jälkeenkin yli 30 metrin, sillä Espanja prässäsi todella korkealta. 

Avausmaalinsa Espanja teki todella upealla kaukolaukauksella, kun laitapuolustaja Judit Pujols pääsi vastapalloon tykittämään oikein sydämensä kyllyydestä ja laukoi pallon alanurkkaan. Maalivahti Ellan Arpiainen oli kyllä hyvin mukana, muttei aivan ylettynyt venyttämään sormiaan pallon tielle.

Espanja jatkoi painostustaan ja iski toisen osumansa ainoastaan viisi minuuttia avausosumasta. Tällä kertaa maalinteossa onnistui joukkueen vaarallinen kärkipelaaja Carla Gamacho, joka pääsi kuudesta metristä laukomaan keskityspallon ohi Arpiaisen 

Avausjakson loppuun asti Espanja hallitsi peliä ja sai luotua hyviä tilanteitakin, mutta ei kuitenkaan onnistunut enää verkkoa heiluttamaan. Osasyynä oli Suomen sisukas puolustaminen, muttei espanjalaisten viimeistelykään enää ollut niin terävää.

Toisenkin jakson Suomi aloitti pirteästi ja sai jälleen jakson ensimmäisen tilanteenkin kulmapotkun muodossa, mutta siitä ei kuitenkaan edes laukausta saatu aikaisesti. Nopeasti Espanja kuitenkin siirtämään painopisteen toiselle kenttäpuoliskolle.

Suomalaiset saivat pariin otteeseen luotua hyviä vastahyökkäyksiä, mutta niitä ei kuitenkaan saatua aivan loppuun asti vietyä. Mitä lähemmäs Espanjan maalia Suomi pääsi, sitä selvemmin tuli esiin pelitemmon riittämättömyys sekä terävyyden puuttuminen. Se aika ja tila, mikä kotimaisissa otteluissa pallollisella pelaaja on, sitä ei todellakaan ole Euroopan huippujoukkueita vastaan pelatessa.

Espanja jatkoi vyörytystään ja loi vaarallisia tilanteita kuin liukuhihnalta. Kolmannen osumansa he saivat tehtyä vartti ennen päätösvihellystä, kun vaihdosta sisään tullut Jone Amezaga laukoi ylärimasta kimmonneen pallon maalin perukoille. . Loppulukemat 4–0 viimeisteli Magali Capdevila Montades, joka viime minuuttien aikana pääsi suoraan ilmasta laukomaan etualanurkkaan. 

Lukemista huolimatta voidaan Suomen puolustukselle ja varsinkin maalivahti Arpiaiselle antaa ihan hyvä arvosana. Suomalaisten puolustusmoraali oli korkealla, mikä piti lukemat siedättävinä. Yhtään heikompaa puolustusta vastaan Espanja olisi takonut tuplamäärän osumia.

On ollut hienoa nähdä Suomen joukkue EM-lopputurnauksessa, melkoisen harvinaista herkkua ilman muuta. Olemme pystyneet nousemaan rankingissa melkoisesti, mutta eroa aivan kärkimaihin on vielä aavistuksen liikaa. Mielenkiintoista nähdä miten käy maanantaina, kun vastaan tulee Norja. 

Pe 6.5.2022, Široki Brijeg, Stadion Pecara
Espanja - Suomi 4-0 (2-0)
18. 1-0 Judit Pujols
23. 2-0 Carla Gamacho
76. 3-0 Jone Amezaga
87. 4-0 Magali Capdevila

Toimittaja: Mika Laakso

Artikkeliin liittyviä aiheita: