PalloTV - PK-35 Vantaa pelasi itsensä KuPS:n vakavimmaksi uhkaajaksi?

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
08.05.2022

PK-35 Vantaa pelasi itsensä KuPS:n vakavimmaksi uhkaajaksi?

HJK - PK-35 Vantaa 0-1 (0-0)

Vaikka naisten Kansallinen Liiga on tälläkin kaudella ollut epätasainen, kolmen-neljän seuran mitalitaistelusta on muodostumassa mielenkiintoinen. Siitä piti huolen PK-35 Vantaa, joka voitti HJK:n maalein 1-0 (0-0) Töölön jalkapallostadionilla pelatussa äitienpäivän kärkikamppailussa.

Kun tämän hetkistä tilannetta katsoo, voitto tiesi PK-35 Vantaalle nousemista KuPS:n ykköshaastajaksi mestaruuspokaalin jahdissa. Kummallakin seuralla on puhdas 18 pisteen saldo tilillään, mutta maalierot ovat selkeästi kuopiolaisten puolella. KuPS on tehnyt jokaisessa liigaottelussa vähintään kolme maalia ja sen maaliero on 28 osumaa plussan puolella. PK-35 Vantaan saldo on maltillisemman näköinen.

HJK ja Åland United ovat jääneet jo pahasti jälkeen. Åland Unitedin kompastelu alkoi alkukaudesta ja saarelaisilla on jo nyt kahdeksan pisteen kaula kurottavanaan. Päivän tappio oli HJK:lle ensimmäinen ja sen ero kärkikaksikkoon venähti viiteen pisteeseen. Klubin ja Unitedin välinen ero on kolme pistettä.

KuPS:n vahvuus ei ole mikään yllätys. PK-35 Vantaan sen sijaan on. Sen todellinen tilanne selviää kahden seuraavan viikon aikana, kun PK-35 Vantaa kohtaa ensin KuPS:n kotonaan ja sen jälkeen Åland Unitedin vieraissa. HJK-ottelu oli vantaalaisten ensimmäinen oletettua ja muodostunutta kärkikvartetin seuraa vastaan. Runkosarjan kevään päätöskierroksen helmenä on Helsingissä pelattava ottelu KuPS - HJK.

Kaiken spekuloinnin keskellä pitää tietenkin muistaa se, että runkosarjaa on pelattu vasta kolmannes. Paljon ehtii vielä tapahtua ja paljon tulee vielä tapahtumaan ennen kuin mestaruuspokaaliin kaiverrettava nimi on selvillä.

Tämän päivän kärkikamppailu oli valju. Pelinä se ei ollut huono mutta ei myöskään lähellekään parhaimmasta päästä. Siitä puuttui kokonaan se intensiteetti, joka sarjan kärkikamppailulla kuuluisi olla. Maalipaikoillakaan ei mässäilty. Ottelupöytäkirjan tilastot kertovat, että HJK sai kokonaista yhden yrityksen kohti maalia. PK-35 Vantaalla niitä oli neljä sekä lisäksi yksi tolppaan osunut pusku.

Aivan osaton ei Klubin hyökkäys kuitenkaan ollut. Kulmapotkutilaston voitto 6-2 kertoo PK-35 Vantaan onnistuneen blokkaamaan monta Klubin lähentely-yritystä tai katkaisemaan viimeiset syötöt päätyrajasta yli. HJK:n kärkipelaajat juoksivat myös kolmesti paitsioon vastustajan nollaa vastaan, joten jotain vantaalaistenkin puolustusalueella tapahtui. PK-35 Vantaan puolustuksella oli hyvä päivä ja Klubin hyökkäyksistä puuttui huolellisuus.

HJK:n kiri jäi pahasti piippuun. Se ei saanut missään vaiheessa kunnon draivia päälle, vaikka joukkue oli tappiolla. Klubin parhaat hetket osuivat ottelun ensimmäiselle puolituntiselle, mutta sen jälkeen kotijoukkue pelasi alle taitotasojensa. Voittamiseen tarvittava materiaali sillä on, vaikka poissaoloja on ollutkin viime aikoina.

Ella Koivu viimeisteli ottelun ainoan maalin. Makeampaan paikkaan uran ensimmäinen liigamaali ei olisi voinut syntyä. Ratkaisijan nimikin on tuore. Koivu on pelannut tämän ja kahden edellisen kauden aikana vain 14 liigaottelussa - niissäkin vain keskimäärin alle puoli tuntia per ottelu.

HJK - PK-35 Vantaa 0-1 (0-0)
52. 0-1 Ella Koivu
yleisöä: 215

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: