PalloTV - Asiantuntija Marttila: "KuPS:ia ei taida pysäyttää mikään"

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
13.05.2022

Asiantuntija Marttila: ”KuPS:ia ei taida pysäyttää mikään”

Kansallisen Liigan välitilinpäätöksessä ruoditaan runkosarjan ensimmäisen kolmanneksen kulkua.

Ensimmäisten lehtipuiden silmut ovat vasta aukeamassa, mutta naisten pääsarjan Kansallisen Liigan runkosarjasta on kolmannes jo pelattu. PalloTV:n asiantuntija Ilkka Marttila ruotii ensimmäisessä välietapissa tämän kauden kulkua.

Sarja on toistaiseksi sujunut KuPS:n ylivoimaisessa komennossa. PK-35 Vantaan saldo on myös tappioton, mutta KuPS:n maaliero 31-3 on jotain ihan omaa luokkaansa. Purettuna pieniin palasiin se tarkoittaa kuopiolaisten tehneen maaleja hieman yli viisi ottelua kohden ja päästäneen yhden joka toisessa ottelussa. KuPS teki kaikissa pelaamissaan otteluissa vähintään kolme maalia.

KuPS raivasi tilaa Mestarien Liigan karsintaturnaukselle pelaamalla yhden syyskierroksen otteluista alta pois jo toissapäivänä. FC Honka taipui "vain" 2-0, mutta kaksi ylärimaa ja yksi tolppa pelastivat espoolaiset pahemmalta nöyryytykseltä.

Odotetut neljä seuraa - KuPS:n ja PK-35 Vantaan lisäksi HJK ja Åland United - ovat erottuneet jo nyt omaksi kärkikastiksi. KuPS:n vahvuus on ollut odotettua. PK-35 Vantaan näin kova myötäliito on ollut osalle ehkä pieni yllätys, mutta asiantuntijallamme on ollut parempi näkemys. Åland Unitedin peli on sen sijaan yskinyt. Miksi?

Kärkipään järjestykseen voi tulla vielä muutoksia, sillä puolet kvartetin keskinäisistä otteluista on vielä kevätkierroksen osalta pelaamatta. PK-35 Vantaa - KuPS on jo lauantaina. KuPS - HJK ja Åland United - PK-35 Vantaa pelataan kevätpuolikkaan päättävällä kierroksella toukokuun lopussa.

Mestaruuden ja mitalien lailla myös peräpäässä ovat odotetut seurat. HPS sekä nousijat NJS ja ONS ovat ajautuneet taistelemaan sarjapaikoistaan. Molemmat nousijat ovat kärsineet pahoja tappioita ja ONS:n pistetili näyttää vielä tyhjää. Oululaisten puolesta on todettava, että ONS:n alkukauden ohjelma oli pahin mahdollinen. Esimerkiksi kotiottelussa FC Honkaa vastaan tasapeli jäi vain parinkymmenen sentin päähän.

Putoajakandidaattien keskinäisistä otteluista vain HPS - NJS on pelattu. Se päättyi tasapeliin 3-3. Peräpään lähtöasetelmat syyskierrokselle ratkeavatkin pitkälti otteluissa ONS - HPS (21.5.) ja NJS - ONS (28.5.).

Kaikki, mitä tässä välissä tapahtuu, on harmaata massaa. Kolme seuraa vääntää kahdesta ylemmän loppusarjan paikasta. Kun runkosarja päättyy, loppukaudeksi on tarjolla joko statistin rooli ylemmässä loppusarjassa tai pelaaminen paineetta sarjapaikoistaan vääntävien kanssa. Pakkopullan pureskelun makua molemmat.

Jos liigan alkua vertaa vuoden takaiseen, pieniä yllätystuloksia on ollut jonkin verran enemmän. Näistä huolimatta yksi asia on selvää: tasoerot ovat vain kasvaneet.

Toimittaja: Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: