PalloTV - KuPS löysi parempansa - PK-35 Vantaa voitti kärkipelin

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
14.05.2022

KuPS löysi parempansa – PK-35 Vantaa voitti kärkipelin

PK-35 Vantaa - KuPS 2-1 (0-0)

KuPS:n pikajunasta kohti mestaruutta löytyi kuin löytyikin hätäjarru. PK-35 Vantaa löi kapuloita savolaisten rattaisiin lyömällä KuPS:n maalein 2-1 (0-0). Voiton jälkeen PK-35 Vantaa jatkaa ilman pistemenetyksiä, mutta KuPS on edelleen sarjataulukon ykkösenä paremman maalieron turvin. Kuopiolaiset ovat pelanneet yhden ottelun enemmän kuin PK-35 Vantaa.

Ennalta ottelusta muodostui Kansallisen Liigan kevätkierroksen kohokohta, koska molemmat seurat olivat kaataneet aiemmat vastustajat tieltään. KuPS:lla oli kahdeksan voittoa, kun yksi Mestareiden Liigan karsintaturnauksen tieltä raivattu syyskierroksen ottelu pelattiin jo viikolla. PK-35 Vantaa lähti kärkikamppailuun seitsemän voittoa allaan.

Maukkaat asetelmat olivat herättäneet myös vantaalaisyleisön ruususen unestaan. Myyrmäen stadionille oli löytänyt tiensä kotijoukkueen ilmoituksen mukaan 321 katsojaa. Se ei ole suuren suuri luku, mutta on silti enemmän kuin PK-35 Vantaan kolmessa aikaisemmassa kotiottelussa yhteensä!

Kärkikamppailusta odotettiin huikeaa, mutta se ei kohonnut unohtumattomien otteluiden joukkoon. Varsinkin avausjakso oli hyvin vaisu. PK-35 Vantaan taktiikkana oli enemmän välttää takaiskuja kuin lähteä hakemaan ratkaisua railakkaalla hyökkäämisellä. Se oli varsin viisas ratkaisu, sillä KuPS:n kaltainen hyökkäysarsenaali käyttää kyllä hyväkseen kaiken tilan ja ajan, mitä se saa. PK-35 Vantaa ei prässännyt ylhäältä, vaan se valui alas ja piti puolustuksensa tiiviinä.

Tämä on se tilannekuva kärkikamppailun seurojen osalta, kun ne yrittävät lähteä KuPS:aa horjuttamaan. Kuoreen vetäytyminen joskus toimii - kuten tänään kävi - mutta itse pelille se ei tee hyvää.

PK-35 Vantaan puolustuspelin onnistuminen nousi siis avainasemaan. Erityisesti topparipari Rebecca Kindstedt-Roosa Toivanen nollasi vieraiden vaaralliset hyökkääjät kokonaan. Vaikka peli pyöri KuPS:n hallitsemana lähes täysin PK-35 Vantaan päädyssä, ei Velma Oikarisen tarvinnut venyä paraatipelastuksiin.

PK-35 Vantaa oli myös suorastaan murhaavan tehokas. Sille kirjattiin kaksi yritystä maalia kohti, joista molemmat tuottivat täysosuman. Takatolpalle unohdettu Elina Mankki liukui Reetta Suomelan keskityksen maaliin. Muutama minuutti myöhemmin Karoliina Autio pääsi puskemaan KuPS:n verkkoon jo kauden seitsemännen osumansa.

Puolustavan mestarin pasmat saatiin vain hetkellisesti sekaisin. Aino Kröger kavensi melko nopeasti, mutta sen enempää KuPS ei päässyt pyristelemään irti vantaalaisten puolustuspihdeistä. Tasapeli oli silti melko lähellä, kun Krögerin pommi tippui ylärimasta maaliviivalle. Kupsilaisten mielestä pallo oli maalissa ja reagointi sen mukaista. Ottelun erotuomari Lotta Vuorio kaivoikin punaisen kortin taskustaan epäröimättä ja ajoi KuPS-luotsi Ollipekka Ojalan pukuhuoneen puolelle.

KuPS saa tulla toimeen ilman päävalmentajaansa Espoossa, kun se seuraavaksi kohtaa kautensa vaisusti aloittaneen FC Hongan. Se on osa KuPS:n neljän ottelun vieraskiertuetta, joka päättyy Helsingin kautta Tampereelle vasta kesäkuun puolella. KuPS:n seuraava kotiottelu on Åland Unitedia vastaan 11. kesäkuuta. PK-35 Vantaa ohjelmassa on matkustaa Ahvenanmaalle viikon kuluttua.

PK-35 Vantaa - KuPS 2-1 (0-0)
67. 1-0 Elina Mankki
74. 2-0 Karoliina Autio
77. 2-1 Aino Kröger
yleisöä: 321

-Raine Pernu
Kansikuva: Juha Leskinen/Arkisto

Artikkeliin liittyviä aiheita: