PalloTV - Cupin viidennellä kierroksella ei yllätyksiä

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
25.05.2022

Cupin viidennellä kierroksella ei yllätyksiä

KTP kiusasi FC Hakaa, mutta koskilaiset nousivat 4-2 voittoon.

Suurin osa Suomen Cupin viidennen kierroksen otteluista pelattiin tänään. Suosikit, kun puhutaan kahden eri sarjatason joukkueiden välisistä kohtaamisista, menivät jatkoon. Yllätyksiä ei nähty, joskin sellainen oli lähellä Kotkassa. KTP johti omaa ottelua jo kahdella maalilla, mutta Arto Tolsa Areenalla vieraillut liigajoukkue FC Haka nousi pykälä kerrallaan 4-2 (1-2) voittoon.

Veikkausliigan muista seuroista FC Inter ja HJK hakivat omat jatkopaikkansa jo eilen. AC Oulun, FC Lahden, IFK Mariehamnin, SJK:n ja VPS:n vuoro oli tänään.

Osa ottelutuloksista oli selviä, mutta puolustusten herpaantuminen sai kulmakarvat nousemaan Haminassa ja Seinäjoella. Kolmosessa pelaava Haminan Pallo-Kissat onnistui puhkaisemaan lahtelaisten puolustuksen kahteen otteeseen. FC Lahti voitti HaPK:n lopulta maalein 6-2 (3-1). SJK:n alakerta nukahti kahdesti lisäajalla ja sen oma akatemiajoukkue nousi kolmen maalin takaa-ajoasemasta maalin päähän.

VPS voitti VJS:n "vain" 2-0 (1-0). Tyler Reid lopetti Kakkosessa pelaavan vantaalaisryhmän pyristelyn vasta minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Ykkösen joukkueista JäPS, MP ja PK-35 voittivat oman ottelunsa. MP pudotti jatkosta Ykkösen yhden nousijasuosikin FF Jaron. Varsinainen peliaika päättyi maalittomana ja rangaistuspotkukilpailu meni mikkeliläisten nimiin lukemin 4-3. MP voitti Jaron sarjaottelussa maalein 3-0 vain muutama päivä sitten.

Huomiselle jää vielä kolme ottelua, joista kahdessa Veikkausliigan seura on tulessa. HIFK kohtaa SexyPöxyt, joka pelaa Kolmosessa. Espoolaisseura on kotijoukkue, mutta ottelu pelataan silti Töölön jalkapallostadionilla. EIF matkustaa Kuopioon ja kokeilee KuPS:n satumaisen tappiottomien otteluiden putken katkaisemista.

Viidennen kierroksen voittajat etenevät kuudennelle kierrokselle eli kilpailun neljännesvälieriin. Kierroksen runkopäivä on 15. kesäkuuta. Arvonta tapahtunee lähipäivinä.

Tulokset
Suomen Cup, 5. kierros

FC Inter - FC Inter/2 10-0 (5-0) - pelattiin 24.5.
Klubi 04 - HJK 0-4 (0-2) - pelattiin 24.5.
AC Oulu - Ilves/2 4-0 (2-0)
EPS - IFK Mariehamn 0-3 (0-1)
HaPK - FC Lahti 2-6 (1-3)
HJS - FC Kiffen 2-0 (2-0)
Ilves-Kissat - PK-35 2-7 (1-6)
JIPPO - Atlantis FC 1-3 (0-1)
JäPS - Komeetat 3-1 (1-1)
KTP - FC Haka 2-4 (2-1)
MP - FF Jaro 4-3 rp (0-0, 0-0)
SJK Akatemia - SJK 2-3 (0-2)
VPS - VJS 2-0 (1-0)

Koostessa ottelu KTP - FC Haka. Muut koosteet Ruutu+:n sivuilta.
Kansikuva ottelusta AC Oulu - Ilves/2: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: