PalloTV - KuPS voitti kärkikamppailun - HJK joutui takaa-ajajan asemaan
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
28.05.2022

KuPS voitti kärkikamppailun – HJK joutui takaa-ajajan asemaan

RAPORTTI: HJK - KuPS 1-2 (1-1)

Kuopion Palloseura kävi näyttämässä helsinkiläisille voittamisen mallia. KuPS otti HJK:lta täyden pistepotin Kansallisen Liigan kärkikamppailussa maalein 2-1 (1-1). KuPS:n ero kakkosena olevaan PK-35 Vantaaseen kasvoi viiteen pisteeseen. HJK:n ero kärkeen repesi kahdeksan pisteen suuruiseksi ja se onkin ajautumassa hyvää vauhtia taistelemaan vain himmeämmistä mitaleista.

KuPS on pelannut yhden ottelun enemmän kuin HJK. Yksi syyskierroksen ottelu - FC Honka - Åland United - pelattiin jo aikaisemmin alta pois tilan raivaamiseksi kuopiolaisten eurokarsintaturnausta varten. HJK:n ero on teoriassa siis viiden pisteen suuruinen. Numeroina se ei ole paljon, mutta KuPS:n kovuuden tietäen todellisuus on ihan jotain muuta.

Tämän päivän kärkikamppailussa kävi selväksi, että KuPS ja HJK ovat monilla mittareilla sarjan kaksi laadukkainta joukkuetta. Silti myös HJK joutui tarkistamaan pelitapaansa ja -taktiikkaansa kovan KuPS:n edessä. Se ei prässännyt niin aktiivisesti ja niin ylhäältä kuin tavallisesti. Lisäksi puolustuspäässä oli huomattavasti enemmän täytettä, mitä normaalisti sillä on.

Tämä on sitä karua Kansallisen Liigan arkea, kun joukkueet yrittävät jarruttaa KuPS:n menoa. Esimerkiksi edellinen kuopiolaisten kärkikamppailu, tappioon päättynyt ottelu PK-35 Vantaata vastaan oli käytännössä yhtä päätä. KuPS ei vain onnistunut rikkomaan vantaalaisten puolustusmuuria. Tapaturma omassa päässä ja yksi hylätty maali täydensivät huonoa päivää, jonka tuloksena oli nolla pistettä ja ensimmäinen tappio.

Erot tämän ja PK-35 Vantaa -ottelun välillä olivat pelillisesti kuin yöllä ja päivällä. Silti tulokset olivat erilaisia. HJK pystyi sentään laittamaan kuopiolaisille kampoihin, mutta monin paikoin sekin joutui huomaamaan olleensa melkoisen jyrän alla. Erityisesti puoliaikojen alut KuPS oli suorastaan suvereeni ja silloin se myös maalinsa teki. Onnistujat löytyivät tutuista nimistä. Gentjana Rochi viimeisteli ensimmäisen ja Aino Kröger toisen kuopiolaismaalin.

Reserviin jäi vielä Lavdije Begolli, joka ei ollut parhaimmillaan tänään. Tämäkin on osoitus siitä laadusta ja laajuudesta, joka KuPS:lla ringissään on. Ratkaisijoita riittää, vaikka ykkösnyrkki ei maalejaan aina suolla. Kuopiolaisten kärkikolmikon jälki on ollut niin tuhoisaa, että se suorastaan salpaa hengityksen: Begolli 10 ottelua ja 14 maalia, Rochi 9 ottelua ja 9 maalia, Kröger 10 ottelua ja 6 maalia.

HJK:n ainokaisesta vastasi Annika Huhta, joka pelaa kesän Klubissa ennen paluutaan Yhdysvaltojen yliopistosarjaan. Maali oli esimerkki oikeaan paikkaan ja oikeaan aikaan osuneesta prässistä, vaikka muutoin joukkue oli liikkeellä maltillisemmalla linjalla. HJK sai painetta aikaiseksi ja KuPS:n maalivahti Vera Varis tekikin maaliin johtaneen ratkaisevan virheen - syöttö suoraan lapaan prässin alla. Tasapeli ei ollut kaukana, mutta Klubin saksalaisvahvistus Leonie Pankratz hassasi pari maukasta tekopaikkaa.

Kokonaisuudessaan ottelu oli hyvää kotimaista jalkapalloviihdettä. KuPS oli kova, mutta HJK teki pelistä seuraamisen arvoisen. Vaikka sillä oli normaalia puolustavampi taktiikka, peruuttelemaan se ei kotiyleisönsä eteen tullut. Tempo oli hyvä, pallo liikkui kiitettävästi ja joukkueet olivat niin aktiivisia kuin sopivalla tavalla aggressiivisiakin.

Kansallinen Liiga jatkuu vielä kolmen kierroksen verran ennen vetäymistään EM-kisatauolle. KuPS:n neljän pelin mittainen vierasotteluiden putki päättyy Tampereelle Ilveksen vieraana. Sen jälkeen on jälleen yksi totuuden hetki, kun KuPS saa vieraakseen lähihistorian vaikeimman vastustajansa eli Åland Unitedin. Kevätkausi päättyy Oulussa ONS:n vieraana.

HJK hyppää seuraavaksi Ruotsin laivan kannelle ja matkustaa Åland Unitedin vieraaksi. Tämän jälkeen Klubin ei tarvitse matkustaa. Se kohtaa ensin kotikentällään ONS:n ja päättää oman kevätrupeamansa HPS:n vieraana.

HJK - KuPS 1-2 (1-1)
14. 0-1 Gentjana Rochi
24. 1-1 Annika Huhta
49. 1-2 Aino Kröger
yleisöä: 561

-Raine Pernu
Kansikuva: Mira Lönnqvist

Artikkeliin liittyviä aiheita: