PalloTV - PEPO ja KPV tasapeliin - Sadik edelleen PEPO:n ainoa maalintekijä

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
30.05.2022

PEPO ja KPV tasapeliin – Sadik edelleen PEPO:n ainoa maalintekijä

RAPORTTI: PEPO - KPV 1-1 (0-1)

PEPO:n ja KPV:n taistelu Ykkösen peräpään tärkeistä pisteistä päättyi tasapeliin. Pisteet jaettiin lukemin 1-1 (0-1) Lappeenrannan Kimpisen urheilukeskuksen kentällä pelatussa ottelussa. Molemmat maalit tehtiin kulmapotkuista. Tasapeli nosti PEPO:n ainakin muutamaksi päiväksi pois jumbosijalta, jonne toinen nousija PIF putosi. KPV:n sijoitus niin ikään koheni. Se nousi ylempään loppusarjaan oikeuttavan viivan tuntumaan.

Kimpisellä pelattiin jalkapalloa ensimmäistä kertaa tälle keväälle. Vaikka kenttää oli rauhoitettu tähän asti, oli se nätisti sanottuna kevätkohmeisessa kunnossa. Rumia monttuja paistoi jo kasvamaan ehtineen ruohon seasta ja kenttä olikin epätasainen. Siitä huolimatta pallo kulki maata pitkin yllättävänkin hyvin. Pieniltä kentästä johtuvista pompuilta ei kuitenkaan vältytty ja välillä pallo eli omaa elämäänsä samasta syystä.

Ottelun taso ei kohonnut korkeaksi. Ensimmäinen puoliaika oli jopa kenties huonointa jalkapalloa, mitä Ykkösessä on tällä kaudella nähty. Joukkueet olivat passiivisia, maalipaikat kortilla ja harhasyöttöjen määrä iso. Toiselle puoliajalle taso nousi jonkin verran, mutta aurinkoista kevätiltaa Kimpisellä viettänyt yli 800-päinen yleisö ei siltikään saanut todistaa suurta klassikkoa.

Tauolle mentäessä KPV johti ottelua 1-0. PEPO:n oli pakko avata puolustustaan ja panostaa entistä enemmän hyökkäykseen. Se antoi KPV:lle mahdollisuuden ottaa palloa enemmän haltuunsa ja hyökätä, mutta viimeisellä kolmanneksella se sai vähän aikaiseksi. KPV:llä onkin ollut ongelmia juuri boksin sisällä ja ne jatkuivat myös tässä ottelussa.

KPV:n parhaat maalipaikat ja ainoa maali syntyivät kulmapotkuista. PEPO:n puolustuksen onnistui peittämään laukaukset ja katkoa keskitykset päätyrajasta yli. Se, mitä kokkolalaisille pelitilanteisiin jäi, päätyivät ohi ja yli menneisiin tai maalivahdille helppoihin laukauksiin. Pelitilanteista vierasjoukkue loi ainoastaan yhden kunnon maalipaikan.

PEPO oli pelillisesti alakynnessä ja puolustuskannalla. Tästä näkökulmasta onkin ironista, että se loi paremmat paikat harvoista onnistuneista hyökkäyksistään. Irfan Sadik pääsi ensimmäisen puoliajan alussa testaamaan KPV:n maalivahdin Sergey Lazarevin torjuntakykyjä, mutta hänen sijoitus meni suoraan veskarin syliin. Hiukan ennen taukovihellystä Sadikin kääntölaukaus kilahti tolppaan.

Sadikin aktiivisuus palkittiin lopulta, kun hän puski PEPO:n tasoituksen niin ikään kulmapotkusta. PEPO:lle se oli vasta neljäs maali tälle kaudelle ja yhtä mones, jonka Sadik on tehnyt. PEPO:n maalisaldo on reippaasti alle yhden / ottelu ja viimeistely näyttää olevan erittäin riippuvainen Sadikin tehoista.

PEPO:n näkökulmasta sen pelaamissa otteluissa ensimmäisen maalin rooli saattaakin korostua. Sen puolustus pystyy raapimaan 0-0 -tasapelejä, mutta pakan avaaminen ja linjan nostaminen takaa-ajajana voi käydä tuhoisaksi KPV:tä parempia joukkueita vastaan.

Kun ottelun joukkueiden hyökkäyspelaaminen oli aneemista, huomio keskittyi erikoistilanteisiin ja ennen kaikkea kulmapotkuihin. Oli mielenkiintoista nähdä, kuinka yksipuolisia kummankin kuviot olivat. PEPO haki omissaan vain ja ainoastaan Sadikin päätä etutolpan tienoilta.

KPV:llä oli kaksi kuviota. Toisessa kulmapotku annettiin rangaistusalueen kaarella olevalle vapaalle pelaajalle, jonka tehtävänä oli laukoa pallo maaliin. Toisessa versiossa kulmuri annettiin lyhyenä. Vastustajan on helppo valmistautua ja tylsyttää erikoistilanneasetta, jos valikoima ei kummallakaan monipuolistu.

KPV:n kausi jatkuu jo perjantaina, jolloin se isännöi Jaroa perinteisessä rantaderbyssä. PEPO nappaa koulujen päättäjäisistä toipuvat bussin kyytiin sunnuntaina ja matkustaa Gnistanin vieraaksi Helsinkiin.

PEPO - KPV 1-1 (0-1)
40. 0-1 Kyle Curinga
61. 1-1 Irfan Sadik
yleisöä: 804

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: