PalloTV - Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen: "Näin pitkälle aika harvoin päästään"
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
02.06.2022

Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen: ”Näin pitkälle aika harvoin päästään”

Pikkuhuuhkajilla mahdollisuus EM-jatkokarsintaan.

U21-poikien maajoukkueen EM-karsintaurakka huipentuu kesäkuun alun kolmeen otteluun. Suomi saa vastaansa Itävallan, Azerbaidzhanin ja Norjan. Itävalta kohdataan vieraskentällä, Azerbaidzhan ja Norja kotiyleisön edessä Helsingissä ja Turussa. Miten päävalmentaja Juha Malinen analysoi karsinnan kulkua yleisesti? Onko se sujunut Malisen oman käsikirjoituksen mukaisesti? Millaisia otteluita hän odottaa? Millaisia ovat vastustajat?

Pikkuhuuhkajat on harvinaislaatuisessa tilanteessa, sillä mahdollisuus jatkokarsintaan ja sitä kautta EM-kisoihin on vielä olemassa. Ottelumäärien epätasainen jakautuminen kuitenkin vaikeuttaa ennakkoarvioiden tekemistä. Suomea vastaan pelattava ottelu on Itävallalle jo viimeinen. Vastakkaisessa ääripäässä Norja, Suomi ja Azerbaidzhan pelaavat vielä kolmesti.

Kuuden joukkueen ja vähien ottelumäärien sarjassa tällainen tilanne avaa niin monta erilaista skenaariota, että niiden kaikkien läpikäyminen on turhaa. Kroatia ja Norja ratkovat suoraan kisoihin oikeuttavan paikan kohtalon. Itävalta ja Suomi vääntävät kättä jatkokarsintapaikasta. Kroatian ja Norjan välisessä kilvassa tappiolle jäävä tunkee nokkansa tähän vääntöön mukaan.

Suomi lähtee loppusuoralle siipirikkoisena. Loukkaantumiset ja pelikiellot ovat nakertaneet erityisesti keskikenttää, jota Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen on joutunut muokkaamaan uusiksi. Edes joukkueen tähtipelaajiin kuuluvan Anssi Suhosen poissaolo ei horjuta Malisen uskoa ryhmäänsä.

Toimittaja: Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: