PalloTV - KuPS kiittää ja kumartaa - Åland United ja HJK jakoivat pisteet
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
05.06.2022

KuPS kiittää ja kumartaa – Åland United ja HJK jakoivat pisteet

RAPORTTI: Åland United - HJK 1-1 (0-1)

Åland United ja HJK pelasivat Kansallisen Liigan runkosarjan syyspuolikkaan ensimmäisen kärkikamppailun. Intensiivisen ottelun sarjapisteet jaettiin tuloksella 1-1 (0-1). Lopputulos oli sellainen, johon kumpikaan joukkue ei voi olla tyytyväinen. Tasapeli maistui kaikkein parhaiten Kuopiossa - HJK ja Åland United jäivät jälleen kaksi pistettä lisää hurjavauhtisen KuPS:n kyydistä.

Pelattujen otteluiden eri määrät häiritsevät sarjataulukon tulkintaa. KuPS:n tilillä on jo 11 ottelua, koska se pelasi yhden syyskierroksen pelin toukokuussa. Se oli siirretty aikaisemmaksi eurokarsintaturnauksen tieltä. HJK:lla ja Åland Unitedilla on kymmenen pelattua ottelua. Tämän viikon kierroksen viimeinen ottelu ONS:n ja PK-35 Vantaan välillä pelataan heinäkuussa, minkä vuoksi vantaalaisilla on vasta yhdeksän ottelua.

KuPS:n ero - kahdeksan pistettä PK-35 Vantaaseen, kymmenen Klubiin ja 12 pistettä Åland Unitediin - näyttää hurjemmalta, mitä se oikeasti onkaan. KuPS:n vire on kuitenkin niin kova, että jokainen pahimpien kilpailijoiden pistemenetys sataa suoraan kuopiolaisten pussiin. Siinä mielessä tasapeli teki isoa hallaa sekä HJK:n että Åland Unitedin toiveille voittaa mestaruus.

Otteluita on vielä paljon jäljellä. Mannerlaatat saavat silti liikkua reippaasti, jotta Töölöstä tai Maarianhaminasta noustaan tosissaan haastamaan KuPS:aa. PK-35 Vantaa on jäämässä KuPS:n viimeiseksi todelliseksi uhkaajaksi. Pelkästään tilastoja tuijottamalla ainakin Åland Unitedin sarja näyttää hyvältä. Alun takkuilun jälkeen se pelasi jo kahdeksannen tappiottoman ottelunsa, mutta tasapeli sieltä ja tasapeli täältä ei pitkässä juoksussa elätä menestymään mielivää joukkuetta.

Kärkikamppailu oli omalla tavallaan hyvätasoinen, vaikka taitofutista ei juurikaan ollut tarjolla. Ottelu oli sen sijaan intensiivinen ja hyvin fyysinen, jossa molemmat joukkueet pyrkivät ottamaan toiselta ajan ja tilan pois. Tempo oli kova ja prässääminen aktiivista. Lähes 300-päinen yleisö pääsi näkemään myös paljon maalipaikkoja, joista kumpikin joukkue olisi voinut pelin kääntää itselleen.

Fyysisessä kamppailussa oli nurinkurista, ettei yksikään pelaaja saanut keltaista korttia. Ottelun panokset taisivat tuntua valmennusjohtojen takaraivoissa ja melko salliva linja mennä tunteisiin, sillä erotuomari näytti kaikki kolme varoitusta sikariportaan miehille. Kummankin joukkueen päävalmentajat - HJK:n Jonne Kunnas ja Åland Unitedin Steve Beeks - sekä vieraiden apuvalmentaja Arttu Heinonen hankkivat itselleen keltaisen. Tosin eleistä päätellen Beeks ei joko ymmärtänyt, mistä kortti tuli, tai se meni väärälle miehelle.

Muutoin ottelu sujui suurimmilta osin ennakkokäsikirjoituksen mukaisesti. HJK sai pitää palloa ja rakentaa omaa peliään. Åland United turvautui vastahyökkäyksiin ja sille vahvoisiin erikoistilanteisiin. Sen kolmas ase - tuulennopea laituri Katherine Loferski - jäi kuitenkin pimentoon. Varsinkin, kun Åland United näytti toisella jaksolla luottavan enemmän kahden kärjen taktiikkaan, Loferskin paras ominaisuus meni hukkaan.

Ottelu kääntyi hetkeksi toisella puoliajalla Åland Unitedin hyväksi, kun HJK tyhjensi vaihtopenkkiään ja teki muutaman minuutin sisällä kolme pelaajavaihtoa. Klubin peli meni sekaisin ja Åland United sai kentän hetkeksi haltuunsa. Sinä aikana kotijoukkue ehti väsätä tasoituksen eikä ole suuri yllätys, että se tuli erikoistilanteesta. Klubi sai loppuminuuteilla koneensa jälleen hyrräämään, mutta voittomaali jäi tekemättä.

Kansallinen Liiga jatkuu vielä kahden kierroksen verran ennen vetäytymistään EM-kisa- ja kesätauolle. HJK kohtaa vielä ONS:n kotikentällään ja on vierasjoukkueena paikallisderbyssä HPS:ää vastaan. Åland United heitetään jo toiseen kärkiotteluun, kun se matkaa KuPS:n vieraaksi ensi lauantaina. Saarelaisten kevät päättyy myös vieraskentällä NJS:ää vastaan.

Åland United - HJK 1-1 (0-1)
29. 0-1 Jasmin Mansaray
68. 1-1 Sarah Troccoli
yleisöä: 275

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: