PalloTV - Saarelaiskammo on historiaa - KuPS murskasi Åland Unitedin 4-0
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
11.06.2022

Saarelaiskammo on historiaa – KuPS murskasi Åland Unitedin 4-0

RAPORTTI: KuPS - Åland United 4-0 (2-0)

Åland United ei kamppaile mestaruudesta tänä vuonna. Se selvisi, kun KuPS raateli vieraansa maalein 4-0 (2-0). Voittonsa myötä kuopiolaisryhmä jatkaa Kansallisen Liigan kärjessä ihan omassa ylhäisessä yksinäisyydessään. Åland United on edelleen neljäntenä. Sen ero kolmantena olevaan HJK:hon on kaksi pistettä, mutta nyt Åland Unitedia rasittaa yksi pelattu ottelu enemmän.

KuPS:n saarelaiskammo näyttää olevan historiaa. Oli sitä kammoa oikeasti tai ei, ennen tätä päivää tilastot kertoivat Åland Unitedin menestyneen vahvasti kaksikon keskinäisissä otteluissa. Tämä oli 13:s joukkueiden välinen taisto ja vasta neljäs voitto KuPS:lle. Se oli myös ensimmäinen voitto useammalla kuin yhdellä maalilla.

KuPS ravisti tilastoapinan niskoistaan komealla tavalla. Otetaan pöydälle mikä tahansa kentän ja pelaamisen osa-alue, kotijoukkue oli käytännössä edellä vastustajaansa. Vain erikoistilanteissa Åland United oli hetkittäin vaarallisempi, mutta nekin olivat vain ajoittaisia välähdyksiä.

Åland United aloitti ottelun vahvasti ja sai luotua pienellä prässillä pari hyvää maalipaikkaa, joista toisen Nanne Ruuskanen oli sutia omiin ja toisen Dana Leskinen tökkäsi lähietäisyydeltä ohi maalista. Sen jälkeen maalitilanteet luotiin pääasiassa vain yhdessä päässä. Molemmat paikat rakennettiin vähemmän yllättäen laidalta ja asialla oli nopea jenkkivahvistus Katherine "Kit" Loferski.

Yhtä vähemmän yllättävää on sekin, että erikoistilanteissa Åland United oli edelleen vahva. Se pääsi luomaan KuPS:n puolustukseen hyvin painetta muutamissa kulma- ja vapaapotkuissa. Erikoistilanteet saavat kuitenkin olla vaikka kuinka vaarallisia, mutta ne ovat yhtä tyhjän kanssa, jos tehoja ei synny.

KuPS:n pelaaminen oli hyvin organisoitua. Se oli myös kovatempoisempi joukkue, mitä Åland United oli ja pääsi väsyttämään vastustajansa. Åland Unitedin ongelma oli keskikentän keskellä, jossa KuPS oli niskan päällä ja sai tilaisuuden ruokkia vapaasti omia kärkipelaajiaan. Seuralta puuttuu selkeä keskikentän moottori, joka johtaisi peliä.

KuPS näyttää valmistautuvan jo euro-otteluihin. Vaikka se johti ottelua turvallisen tuntuisesti, ensimmäiset vaihdot tehtiin vasta viimeisellä kymmenminuuttisella. Permanenttia peluutetaan, vaikka sille ei aina ole edes tarvetta. Iso kysymys onkin, että mikä KuPS:n eurokentille valmistaa? Jos kotimaan kärkikamppailu päättyy leikitellen 4-0, kansainvälisten otteluiden kasvava fyysisyys ja kovempi tempo tulevat yllätyksenä.

Kansallisen Liiga vetäytyy pian EM-kisatauolle. Tästä kierroksesta on jäljellä enää yksi ottelu, joka pelataan maanantaina. Viimeinen kierros ennen EM-kisoja pelataan ensi viikonloppuna, jolloin KuPS matkaa Ouluun kotikenttänsä lisenssikomitean päätöksellä menettäneen ONS:n vieraaksi. Sen jälkeen KuPS pääsee etsimään kovia harjoitusotteluita - vaikka niitä puheena olleita B-poikien joukkueita vastaan.

Åland United kohtaa vieraissa NJS:n. United pääsee kotikentälleen vasta EM-kisojen jälkeen, kun sarja jatkuu 23. heinäkuuta.

KuPS - Åland United 4-0 (2-0)
18. 1-0 Lavdije Begolli
44. 2-0 Gentjana Rochi
53. 3-0 Emmi Siren
59. 4-0 Anni Hartikainen
yleisöä: 355

-Raine Pernu
Kansi: arkistokuva/Juha Leskinen

Artikkeliin liittyviä aiheita: