PalloTV - Laipni lūgti Latvijā, HJK!
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
14.06.2022

Laipni lūgti Latvijā, HJK!

Eurosarjojen ensimmäiset karsintakierrokset arvottiin UEFA:n päämajassa.

UEFA:n seurajoukkuekilpailuiden ensimmäisten karsintakierrosten otteluparit arvottiin tänään. Arvontapalloja pyöriteltiin UEFA:n päämajassa Sveitsin Nyonissa. Arvonnan tulos oli itäpainotteinen suomalaislasien läpi katsottuna.

Suomen mestaruuttaan puolustava HJK saa vastaansa Latvian mestarin FK RFS:n Mestareiden Liigan 1. karsintakierroksella. FK RFS on maansa tuplamestari voitettuaan pääsarjan Virsligan lisäksi myös Latvian Cupin.

FK RFS on kokenut eurokenttien koluaja viimeiseltä neljältä kaudelta. Viime kaudella se eteni Konferenssiliigan kolmannelle karsintakierrokselle, jossa se hävisi belgialaiselle KAA Gentille yhteismaalein 2-3. Tarjolla olleesta viidestä vaihtoehdosta latvialaisseuraa voinee pitää kilpailullisesti pahimpana mahdollisena vastustajana.

Otteluparin häviäjä sai arvonnassa vapaalipun suoraan Konferenssiliigan kolmannelle karsintakierrokselle.

Ensimmäinen osaottelu pelataan Helsingissä joko 5. tai 6. heinäkuuta ja toinen Riiassa viikkoa myöhemmin.

FC Dila, FC Flora ja KF Drita suomalaisia vastassa Konferenssiliigassa

Kuopion Palloseura kohtaa georgialaisen FC Dilan. Se lunasti paikkansa Konferenssiliigaan sijoittumalla kolmanneksi Georgian pääsarjassa viime kaudella. FC Dila on myös marinoinut eurokentillä. Se on edennyt kahdesti Eurooppaliigan play-off -kierrokselle. Portugalilainen CS Maritimo pudotti Dilan kaudella 2012-13 ja itävaltalainen Rapid Wien kaudella 2013-14.

SJK:n vastustaja on suomalaisille tuttuakin tutumpi FC Flora. Tallinnalaisseura on Viron HJK, joka on voittanut maan mestaruuden 13 kertaa ja cupin 11 kertaa. Viime kaudella FC Flora sijoittui kahden mestaruuden jälkeen toiseksi heti mestaruuden vieneen FCI Levadian jälkeen. Tuttuudestaan huolimatta FC Flora on kohdannut suomalaisseuran eurokentillä vain yhden kerran.

FC Inter ottaa mittaa kosovolaisesta KF Dritasta. Seuran nimi käännettynä kuullostaa hyvin suomalaiselta: Jalkapalloseura Valo. Kyseessä on toisen maailmansodan jälkeen perustettu monilajiseura, jossa harrastetaan jalkapallon lisäksi myös koripalloa, käsipalloa ja lentopalloa. Vaikka urheilullisesti FC Drita ei ole pahin mahdollinen vastustaja, FC Inter joutuu kovaan paikkaan. KF Dritalla on iso joukko ultra-kannattajia, jotka eivät kaihda myöskään kovia otteita.

Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen ottelut pelataan 7. ja 14. heinäkuuta. KuPS ja FC Inter aloittavat kotiotteluilla, SJK vieraissa. Seurojen väliset neuvottelut voivat vielä muuttaa järjestystä, mutta eivät pelipäiviä.

Artikkeliin liittyviä aiheita: